2013-09-27 11:05

Folksam ny partner till Svensk Innebandys Utvecklingsmodell

Folksam blir de kommande tre åren officiell samarbetspartner till Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU).

SIU är en förändring av hur Svensk Innebandy bedriver träning- och tävlingsverksamheten som ska sätta idrottarens utveckling i centrum. Målsättningen är att få så många som möjligt att hålla på med idrott så länge som möjligt. Under föregående säsong gick över 6 000 ledare den nya utbildningen och implementeringen av SIU fortsätter i år.

Det nya samarbetet innebär att Folksam skapar förutsättningar för Svensk Innebandy att fortstätta implementeringen och spridningen av SIU.

- Svensk Innebandys Utvecklingsmodell ska genomsyra hela vår verksamhet och det är både kul och viktigt att ett företag som Folksam inser hur värdefullt SIU är, inte bara för idrotten utan för samhället i stort, säger Svensk Innebandys utvecklingschef Emil Persson och fortsätter:

- Folksams erfarenheter inom idrottsskador och skadeförebyggande åtgärder kommer bli viktiga i det fortsatta arbetet med SIU. De ska även finnas med i dialogen runt vårt forskningssamarbete med Umeå Universitet.

- Vi engagerar oss i det som våra kunder bryr sig om och genom avtalet med Svensk Innebandy får vi möjlighet att aktivt bidra till och stå bakom förbundets moderna och genomtänkta spelarutvecklingsplan, samtidigt som vi befäster vår position som idrottens försäkringsbolag, säger Lars-Inge Svensson, chef för Folksam idrott.


Mer info:

Vad är SIU, en kort introduktionsfilm: http://youtu.be/oaj2ZNe-MYY 


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>