2005-09-12 15:43

Vaara blev imponerad

Damlandslaget startade sin säsong med att bland annat fokusera på spelarnas fysprofiler. Nye förbundskaptenen Jan-Erik Vaara blev imponerad över spelarnas målmedvetenhet i allmänhet – och Iksuspelarnas fysik i synnerhet.

- Jag är överraskad över den mognad och skicklighet som finns hos spelarna. De kunde på ett mycket tillfredsställande sätt ta till sig ett nytt spelsätt och en ny inriktning samt omsätta alltihop i praktiken.

Efter sitt första läger som förbundskapten är Jan-Erik Vaara mycket nöjd.

- Jan Reinitz (assisterande förbundskapten) och jag är imponerade över den målmedvetenhet och den ambition som många visade upp. Vi går en synnerligen intressant landslagsframtid till mötes!

Under helgen fokuserade man på spelarnas fysprofiler med hjälp av experter från Sveriges Olympiska Kommitté. Man kommer att arbeta vidare med den informationen.

- Värt att nämna är att spelarna från Iksu måste ses som föredömen när det gäller fysisk träning utanför innebandyn. Men vi noterade också att andra är på väg i samma riktning.

Spelarna har fått med sig en återkoppling över förbättringsområden och nu är det upp till individerna att ge oss positiva signaler.

- Ledningen har relativt stora erfarenheter av liknande lägersamlingar och spelet brukar oftast se hafsigt och slarvigt ut i början. Så icke denna gång. Därför anser vi oss mogna att snart gå över till nästa fas tidigare än planerat.

Innan truppen spikas till lägret i Falun i slutet av oktober kommer landslagsledningen att ha sett sammanlagt cirka 15 elitseriematcher.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>