2005-09-15 08:26

Sjukstuga i Falun

I Faluns herrlag råder rena sjukstugan. Förutom inflammerad knäsena för Hannes Öhman och fem personer i influensa är nyförvärvet Andreas Johansson inlagd på Falu Lasarett.

Hannes Öhman, har behandlats hos Lugnets Fysiocenter. Den efterhängsna inflammationen i en knäsena har ömmat en längre tid. Nu har Öhman behandlats med kortisonsprutor och kommer att missa helgens träningsmatcher mot både Gävle och Alba.

Utöver detta har Daniel Sjöö, Andreas Johansson, Thomas Brottman, Jonas Adriansson och assisterande tränaren Robert Schultz varit däckade av influensa.

– Sånt här är så onödigt. Det finns ju influensasprutor..., suckar huvudtränaren Mika Packalén.

Förutom influensasjuka har Andreas Johansson även drabbats av en olycklig smäll i sidan under armhålan. Incidenten inträffade i träningsmatchen mot Tyresö Trollbäcken i söndags och tacklingen tog så illa att Johansson tvingades uppsöka akuthjälp för de tilltagande smärtorna under måndagen.
 
Johansson är fortsättningsvis kvar på Falu Lasarett under observation. Någon exakt diagnos har ännu inte kunnat fastställas.
 
– Det var en relativt normal närkampsituation och det var inget oschysst, men smällen tog riktigt illa. "Nisse" fick succesivt rejält ont under söndagen och måndagen. Vi hoppas att han snarast är på benen igen, hälsar lagledaren Joakim Lindberg. 


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>