2005-09-12 08:50

Se upp för Tjeckien!

Att den tjeckiska innebandyn är på gång är ingen nyhet. Efter helgens landskampsresultat höjs en extra varningsflagg för tjeckerna när det gäller säsongens VM-medaljer.

Tjeckien gick ju till final i herr-VM 2004 och har vunnit stor respekt i innebandyvärlden de senaste åren.

Den gångna helgen var det tänkt att Schweiz skulle få revansch på Tjeckien efter förlusten i VM-semifinalen förra våren.

Revanschplanerna föll platt till parketten i Gewerbeschule i Chur. I den första matchen stormade tjeckerna fram till 7-0 under matchens två första perioder. Schweizarna vaknade dock till i slutperioden och kunde undvika ett alltför förnedrande slutresultat. Hemmalaget vann slutperioden med 5-1 och matchen slutade 8-5 till Tjeckien.

Resultatet kom att upprepas på söndagen men då blev det en jämnare matchbild. Med fem minuter kvar att spela stod det 5-5 innan Tjeckien kunde avgöra och fastställa slutresultatet 8-5 i tom bur.

Under de två landskamperna noterades Ales Zalesny för fem målgivande passningar men poängbäst blev Matthias Hofbauer i Schweiz och Martin Ostransky i Tjeckien med 4+2 vardera.

Extra intressant den här säsongen på herrsidan, förutom att VM spelas i Sverige i maj 2006, är att Sverige kommer att matcha mot Tjeckien mer än någonsin. Fyra möten blir det före VM; dubbellandskamp borta i november och dubbellandskamp hemma i februari.

Det är ju inte bara senior-VM som står på programmet 2005/06. Redan om knappt två månader är det dags för herrarnas U19-VM. Där ställs Sverige i inledningsmatchen mot just Tjeckien och det blir ingen lätt motståndare.

Den gångna helgen spelades en trelagsturnering i Schweiz. Finland, Schweiz och Tjeckien vann var sin match men mest anmärkningsvärt var att Tjeckien slog regerande världsmästarna Finland med 5-1.Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>