2015-10-28 10:00

Grafisk profil klar för U19-VM 2017 i Växjö

 

3-7 maj 2017 står Svensk Innebandy återigen som värd för U19-VM för herrar. Den här gången arrangeras mästerskapet i Växjö och totalt 16 nationer deltar. 

Nu kan Svensk Innebandy presentera den grafiska profilen för arrangemanget som framtagits i samarbete med reklambyrån GoBrave i Växjö. 

– Vi ville lyfta den grafiska profilen till en internationell och gränsöverskridande nivå, och arbetade med värdeorden "friendship, fighting spirit, future = floorball”. Den skulle dessutom kännas modern, fartfylld och kunna kopplas till sporten, säger Johan Castor, AD på byrån. 

Profilen bygger på de svenska färgerna, blått och gult. Typsnitten som använts är Vox Round och Azo Sans. Två lättlästa, moderna typsnitt med en hel del karaktär. Den gula symbolen i logotypen är utformad som ett X. En bokstav som till exempelvis symboliserar två korslagda innebandyklubbor, två vägar som korsas eller linjerna på en innebandyplan.

– Symbolen kommer att skapa olika tankegångar hos mottagarna, men det är en djärv och lite kaxig bokstav som uttrycker självförtroende. Bokstaven ingår även i ”Växjö", där turneringen spelas.

Göran Harnesk, generalsekreterare för Svensk Innebandy, om den grafiska profilen:
– U19-VM:s värdeord “friendship, fighting spirit och future” ligger i linje med Svensk Innebandys värderingar. Vi vill, bland annat genom U19-VM, förstärka vårt samhällsengagemang ytterligare i alla frågor. Vi ser också symbolen X i den grafiska profilen som platsen där möten sker. Svensk Innebandy vill genom U19-VM skapa en gränsöverskridande mötesplats.

Historik U19-VM herrar (spelplats – världsmästare):
2017 Växjö, Sverige –
2015 Helsingborg, Sverige – Finland
2013 Hamburg, Tyskland – Sverige
2011 Weissenfels, Tyskland – Finland
2009 Åbo, Finland – Sverige
2007 Kirchberg, Schweiz – Sverige
2005 Cesis, Lettland – Sverige
2003 Prag, Tjeckien – Finland
2001 Weissenfels, Tyskland – Sverige  


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>