2015-01-27 19:22

Sportsground ny samarbetspartner gällande SSL Play
Sportsground blir ny leverantör av Svensk Innebandys liveplattform SSL Play.


Svensk Innebandy har tidigare arbetat tillsammans med Sportsground när det gäller livesändningar av landskamper och andra event. Nu ska Sportsground från och med söndagen den 1 februari ta hand om plattformen SSL Play då avtalet med tidigare samarbetspartnern Solidtango löpt ut.

Till en början blir det en tillfällig plattformslösning men senast den 1 september ska nya SSL Play vara fullt utvecklad. Det är fortsatt sslplay.se som är adressen att lägga på minnet för tittarna.

- Vi har hittat en bättre ekonomisk lösning för föreningarna som nu slipper att dra på sig stora kostnader och som dessutom får en större bit av kakan på alla sina pay per view-sändningar. Och för Svenska Innebandyförbundet som får en lägre fast kostnad för själva plattformen, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk och fortsätter:

- Vi vet att det här beslutet kommer sent och i början innebär förändringen ett merarbete för såväl föreningarna som för förbundet och Sportsground. Allting kanske inte kommer att fungera perfekt den 1 februari men vi känner oss trygga i att det här är ett beslut som gynnar Svensk Innebandy långsiktigt.

- Sportsground har gjort starkt intryck under tidigare samarbeten. De har kunskapen, ett mycket bra renommé och för oss helt rätt kontakter. Det tillsammans med de stora ekonomiska fördelarna för framför allt föreningarna har gjort att vi valt Sportsground, säger Svensk Elitinnebandys Johan Karlberg.

Magnus Grahn, vice VD på Sportsground AB, om det nya samarbetet:

- Vi är glada att Svensk Innebandy väljer vår plattform för alla sina matcher. Vi kommer att utveckla SSL Play tillsammans med förbundet och föreningarna för att till hösten ligga i framkant vad gäller funktioner för livesändningar och klipp.


Författare: Sebastian Nurmi

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>