2015-05-15 07:28

Nytt för ungdomar och juniorer 2015/16


Skyddsglasögon blir obligatoriskt från och med 2015/16. Foto: Calle Ström

Säsongen 2015/16 sker det förändringar för de som ska tävla i ungdoms- och juniorinnebandy. Förutom förändringarna i själva tävlingsupplägget kommer våra ungdomar och juniorer att mötas av fyra förändringar och möjligheter nästa år.

 - Ja, det stämmer, säger Svensk Innebandy tävlingssamordnare Patrik Eklund. Den nyhet som kommer att kommer att märkas allra mest är att alla b-licensierade spelare ska spela med godkända skyddsglasögon.

Det var Tävlingskongressen (december 2014) som beslutade om att införa skyddsglasögon. Samma Tävlingskongress beslutade också om att begränsa möjligheten för b-licensierade spelare att spela seniorinnebandy.

 - Här handlar det om att unga spelare inte ska spela seniorinnebandy för tidigt. Därför görs denna begränsning. Kommande säsong finns det en generell dispens om två spelare/match men till säsongen 2016/17 får en b-licensierad spelare inte delta i seniorinnebandy, säger Eklund.

 Den extra Tävlingskongressen (april 2015) beslutade om att införa dubbla licenser.

 - Det är en möjlighet för unga spelare att prova på spel i en högre division utan att behöva lämna sin moderförening, upplyser Eklund.

Det kommer att finnas möjlighet för föreningar att anmäla kombinerade lag till ungdoms- och juniortävlingarna. Om detta säger Eklund:

 - Vi vill att så många som möjligt ska få chans att spela innebandy. Detta är inte till för att föreningar ska gå ihop om ett topplag, utan vänder sig till föreningar som inte har möjlighet att på egen hand få ihop lag.

Från och med nästa vecka (vecka 21) och fyra torsdagar framåt kommer vi att berätta mer om varje område och hur du som spelare/förening kan förhålla sig till de olika nyheterna.
Vi börjar på torsdag 21 maj med ”Kombinerade lag”. Den 28 maj avhandlas ”Skyddsglasögon”. Den 4 juni berättar vi mer om ”Dubbla licenser” och vi avslutar den 11 juni med mer information om ”B-licenser i seniorverksamhet”.


Författare: Simon Andren

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>