2014-11-15 10:13

Nu är Innebandypiraterna tillbaka


Sölve Dahlgren släpper under lördagen en ny bok i serien Innebandypiraterna. Foto: Pressbild

Det var tre år sedan sist. Men nu kommer äntligen den fjärde delen av bokserien Innebandypiraterna ut. Under lördagen släpps boken på nätet och i bokhandlar runt om i Sverige.

15 november 2009 kom den första boken i serien Innebandypiraterna ut. Två böcker följde sedan omgående, men sedan har innebandyfansen fått vänta på en uppföljare – fram till nu.
Under lördagen släpps den fjärde delen i serien. Och författaren Sölve Dahlgren är exalterad.
– I den här boken är det en av spelarna som har hamnat litegrann i fel sällskap. Han har kopplats ihop med kriminella. Samtidigt vill han inte prata med de andra om det. Det utvecklas och det dyker upp andra saker.
Och innebandymässigt i boken?
– Fokus ligger på att de kämpar i toppen. Nu har de etablerat sig som ett av lagen som har varit med alla säsonger och kan vara med och slåss om titeln på touren, säger Dahlgren.

Författaren kommer att vara på plats för att signera böcker när Sverige spelar sitt VM-genrep mot Norge i Helsingborg 29 november. Dessutom jobbar han just nu med den femte boken, som beräknas publiceras i samband med U19-VM i vår. Och Dahlgren har också börjat tänka utanför de svenska gränserna. Nu jobbar han nämligen på en engelsk version av den första boken. Även den vill han ha klar till U19-VM.
– Det har varit en hel del intresse från England och USA att läsa den. Inte minst när de har hört talas om att den finns på svenska. Men det är inte bara för amerikaner och engelsmän. Det blir ju för alla som kan läsa engelska, säger han.
För vilka åldrar passar böckerna?
– Huvudmålgruppen är 11-16 år. Men 9- och 10-åringar har sagt att de kan läsa den själva. Jag har även de som är 2-30 som läser den av andra skäl. De kanske inte växte upp med sådan här böcker. Och så finns det också föräldrar som läser högläsning för sina barn. Den är lättläst.
Blir den femte boken den sista?
– Nej, jag tror att det blir sju till tio böcker. Det är känslan. Minst två böcker till efter femman.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>