2014-11-27 18:24

Innebandyförbund startar unikt bokprojekt


Skånes Innebandyförbund vill få fler barn att läsa böcker. Foto: Per Wiklund

Skånes Innebandyförbund går nu i bräschen för att få i gång läsningen för barn och ungdomar. De har nu startat projektet Bokpiraterna, som ska stimulera unga till att läsa mer böcker. Och självklart handlar böckerna om innebandy.

Det är med författaren Sölve Dahlgrens böcker om InnebandyPiraterna som nu projektet har dragit i gång. Initiativtagare till bokprojektet är Niklas Svensander, kanslichef på Skånes Innebandyförbund.
– Vi som specialidrottsförbund vill visa att vi även kan verka utanför innebandyplanen och därmed bidra till en positiv samhällsutveckling, säger han i ett pressmeddelande.

Förutom att stimulera den rena läsningen så kommer det tillsammans med den inledande boken
i serien ”InnebandyPiraterna – första säsongen" att distribueras en ledarhandledning där man med böckernas hjälp tar upp olika ämnen som konflikter, inställning till träning och moraliska dilemman.
– Vi tror att det är lättare att ta upp, diskutera och bearbeta ”känsliga frågor” när man utgår från en fiktiv verklighet i stället från det egna laget, säger Niklas Svensander och fortsätter:
– Ytterligare en målsättning är att behålla killarna och tjejerna i föreningslivet då de upptäcker att man kan göra andra kul saker i sin innebandyförening än att bara träna och spela matcher.

Läs mer om bokprojektet här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>