2015-02-17 13:35

Här är poängkungarna i herrarnas SSL - just nu


Billy Nilsson, Alexander Galante Carlström, Daniel Johnsson och Alexander Rudd öser in poäng i Svenska Superligan. Foto: Idrottsfoto

I fjol vann Pixbos Patrik Malmström Svenska Superligans poängliga. I år är fighten stenhård om att ta hem segern. Här är de främsta poänggörarna med fyra omgångar kvar.

Faluns Alexander Galante Carlström kom förra säsongen trea i SSL:s poängliga. På 26 matcher stod han för 60 poäng. Och återigen är Galante med och slåss om slutsegern i poängligan i år. Just nu, med fyra omgångar kvar, ligger han på andra plats med sina 44 poäng.

Dock är det en bit upp till suveränen Billy Nilsson i Sirius. Forwarden, som återvände till Uppsala efter SM-guldet med just Falun i fjol, har mäktat med 49 poäng hittills. 30 mål och 19 assister har kommit från hans klubba. Det är en fjärdedel av Sirius alla mål den här säsongen.

På tredje och fjärde plats återfinns Helsingborgs Daniel Johnsson och Storvretas Alexander Rudd. Båda spelarna har gjort 43 poäng, men Johnsson innehar tredjeplatsen i och med att han har gjort flera mål (som räknas före assister). Förra säsongen fick Johnsson ihop 44 poäng på 26 omgångar - räkna därför med att han kommer bräcka den siffran i år. Rudd å andra sidan har redan nu gjort fler päng än i fjol, då han skrev in sig i poängprotokollet 40 gånger.

Under onsdagskvällen spelar Sirius, Storvreta och Falun. Och på torsdag spelar Helsingborg. Då kan vi räkna med att fler poäng kommer att göras av poängkungarna.

Hela poängligan kan du se här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>