2015-01-14 06:39

Här är Superligans poängbästa - hittills


Madelene Backlund, Linus Nordgren, Emelie Lindström, Daniel Johnsson, Billy Nilsson, Anna Wijk, Alexander Rudd och Anna Jakobsson är med och slåss om poängligasegern. Foto: Idrottsfoto.

Damernas och herrarnas Superliga har satt i gång på riktigt igen efter juluppehållet. Och de främsta spelarna i poängligan har verkligen hållit i sitt facit. Här är de mest poängstinna i dam- och herrserien.

I Svenska Superligan på både dam- och herrsidan har det i dag spelats 16 omgångar. Lagen i toppen jagar de bästa placeringarna inför slutspelet och då är det viktigt att respektive lags poänggörare kliver fram - och det gör de.

KAIS Moras Anna Wijk ligger just nu i topp i poängligan på damsidan. På 16 matcher har hon stått för 48 poäng (15+33). Men det är otroligt tight i toppen. Efter Wijk kommer tre spelare på 47 poäng: Endres Anna Jakobsson, Djurgårdens Emelie Lindström och Rönnbys Madelene Backlund (som har spelat en match mindre än de andra).

På herrsidan fortsätter Sirius Billy Nilsson att producera. Han leder just nu poängligan på 38 (22+16) poäng och vill försöka säkra en slutspelsplats åt sin klubb. Tätt bakom kommer Storvretas Alexander Rudd på 35 poäng, och sedan skuggar Helsingborgsduon Daniel Johnsson och Linus Nordgren som båda har gjort 32 poäng.

I båda serierna återstår 10 matcher för de flesta lagen.

Hela damernas poängliga ser du här.
Hela herrarnas poängliga ser du här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>