2014-12-07 22:42

Beslutet taget: Så förändras damserierna


Rekordmånga deltog på Tävlingskongressen. Foto: Calle Ström

Under VM i Göteborg arrangerades på söndagen Tävlingskongressen. Det stora diskussionsämnet var hur man möjligen skulle förändra damseriestrukturen. Och till slut kom det ett beslut.


Det blev en välbesökt Tävlingskongress med 21 distrikt och 30 föreningar närvarande. Totalt deltog 102 personer, vilket är nytt rekord.
Den stora diskussionen var kring damserieutvecklingen där det beslutades att SSL dam blir kvar i dess nuvarande form. Däremot kommer division 1 dam att byta namn till Allsvenskan.

Allsvenskan delas upp i två serier där var och en sorteras in två åttalagskonferenser. I sin egen konferens möts alla lag två gånger, medan lagen i motsatt konferens möts en gång. Det beslutades också om att en geografisk låsning införs i den norra allsvenska konferensen, vilket innebär att endast lag från Hälsingland, Jämtland/Härjedalen, Västerbotten, Västernorrland och Norrbotten kan delta, flyttas ned och flyttas upp.

Förhoppningen är att förändringarna ska minimera antalet urdragningar från den näst högsta serien och beslutet börjar gälla från säsongen 2016/17. 

Mer detaljer om damseriestrukturen finns här och innefattar även förslaget från SSL som avslogs.

Förutom det fanns det på Tävlingskongressen fyra motioner från Storvreta IBK om junior- och utvecklingslag samt ett förslag från Svenska Innebandyförbundet om dubbla licenser. Dessa kommer det att beslutas om på en extra Tävlingskongress som ska arrangeras i Stockholm runt SM-finalen i april 2015.

Här kan du läsa om alla förslag till Tävlingskongressen 2014.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>