2016-11-30 16:48

Sundstedt inför VM: "Det är jag nog ensam om"


Forward - och före detta back - i landslaget. Foto: Per Wiklund

Rasmus Sundstedt gör sitt fjärde VM när laget åker till Riga. Men det blir bara hans andra som forward. De andra två har han spelat back.
- Det är jag nog ensam om, säger han. 

Rasmus Sundstedt, som i år flyttade ner till Schweiz för att spela i HC Rychenberg, gör nu sitt fjärde raka VM. Och han måste anses som en av de främsta allroundspelarna i Sverige, då han två gånger har blivit uttagen som back och två gånger som forward.

- Det är jag nog ensam om. I vartannat VM också, haha. Det har aldrig varit något problem att vara back. Men det kan ju bli så att jag spelar back om någon ordinarie back skadar sig under VM nu. Jag kan anpassa mig ganska väl.

Lyssnar du extra noga på backarnas instruktioner under era träningar för att vara beredd på att eventuellt spela back?
- Ja, det tror jag. Ibland på en träning kan jag få gå ner och spela back. Om man inte har någon koll förstör man för de andra. Så lite mer lyssnar jag nog.

I landslaget har Sundstedt de senaste samlingarna spelat tillsammans med Johan Samuelsson och Kim Nilsson i kedjan. Ett framgångsrecept som förhoppningsvis fortsätter att leverera i VM.

- Vi börjar hitta varandra bättre och bättre. Vi kan bli ännu bättre till VM där vi ska vara som bäst när det väl gäller. Jag ska nästan bara ta avslut. Johan har mycket boll och Kim kan också komma på avslut och göra genombrott. Jag ska skjuta och vara framför kassen, säger Sundstedt.

VM i lettiska Riga spelas 3-11 december.

Se hela Sveriges trupp här.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Jonathan Paulsson
Robin Nilsberth
Mattias Samuelsson
Emil Johansson
Thomas Holmgren
Martin Östholm
Anton Karlsson
Tobias Gustafsson
Rasmus Enström
Joel Kanebjörk
Kim Nilsson
Linus Nordgren
Jonas Svahn
Johan Rehn
Rikard Eriksson

Information om The World Games

Sveriges herrlandslag kan bli ett av sex som deltar i The World Games (TWG) i polska Wroclaw i juli.

The World Games är ett multisportevent som organiseras av International World Games Association (IWGA). I år är det tionde gången det arrangeras, 20-30 juli i polska Wroclaw.

Det tävlas i 27 olika idrotter och cirka 3600 deltagare är på plats från över 100 länder. En del av idrotterna som är med går i framtiden vidare till att bli OS-idrotter – precis som innebandyn siktar på.

För första gången genom tiderna är innebandy med som en officiell medaljsport i TWG. 27-30 juli spelas innebandyn i Wroclaw och då är sex herrlandslag på plats.

VM, som spelas i Riga i december, är kvalificerande till TWG. De tre främsta nationerna kvalificerar sig till Wroclaw, och där hoppas Sverige vara med.

Förutom guld-, silver- och bronsmedaljören från VM är den arrangerande nationen Polen klart för mästerskapet. Dessutom kvalificerar sig även den bäst rankade grannationen till Polen (utanför topp 3-nationerna) och den bäst rankade ickeeuropeiska nationen (om de kommer topp 12 på VM).

Läs mer om The World Games här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>