2016-11-29 19:56

Ombytta roller för Eriksson i landslaget


Rikard Eriksson - en offensiv spelare i blågult. Foto: Per Wiklund

I Warberg har han en mer defensiv roll än i landslaget. Här är Rikard Eriksson i stället väldigt offensiv.
- Jag får arbeta på ett helt annat sätt, säger han.

I Svenska Superligan är man van vid att se Rikard Eriksson som center. I landslaget är det annorlunda. Där är han alltid uttagen som forward. Och det är något som han gillar.

- Det blir en helt annan sak. Det är rätt omväxlande och skönt att spela forward. Jag får arbeta på ett helt annat sätt. Jag har bollen högre upp i banan och blir mer en target player. Hemma i Warberg får jag komma ner och hämta boll oftare. I landslaget kan jag plocka upp bollen längre ner i banan och vara stark i hörnen. Det är väldigt roligt att spela forward, säger Eriksson.

I VM som stundar i Riga kommer Eriksson i vanlig ordning fungera som forward. Han har de senaste samlingarna spelat tillsammans med Johannes Larsson och Joel Kanebjörk i en kedja. En kedja som vet exakt vad de ska göra på planen.

- Det är ganska stor skillnad mot Warberg. Det är mer raka rör i den femman i landslaget och en mer tydlig roll vad jag ska göra. I Warberg har jag en fri roll där jag styr mer än i landslaget. Där får jag sätta upp mina egna riktlinjer i stort sätt. I landslaget är det mer tydligt vad de vill se av mig, säger han.

VM i lettiska Riga spelas 3-11 december.

Se hela Sveriges trupp här.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Jonathan Paulsson
Robin Nilsberth
Mattias Samuelsson
Emil Johansson
Thomas Holmgren
Martin Östholm
Anton Karlsson
Tobias Gustafsson
Rasmus Enström
Joel Kanebjörk
Kim Nilsson
Linus Nordgren
Jonas Svahn
Johan Rehn

Information om The World Games

Sveriges herrlandslag kan bli ett av sex som deltar i The World Games (TWG) i polska Wroclaw i juli.

The World Games är ett multisportevent som organiseras av International World Games Association (IWGA). I år är det tionde gången det arrangeras, 20-30 juli i polska Wroclaw.

Det tävlas i 27 olika idrotter och cirka 3600 deltagare är på plats från över 100 länder. En del av idrotterna som är med går i framtiden vidare till att bli OS-idrotter – precis som innebandyn siktar på.

För första gången genom tiderna är innebandy med som en officiell medaljsport i TWG. 27-30 juli spelas innebandyn i Wroclaw och då är sex herrlandslag på plats.

VM, som spelas i Riga i december, är kvalificerande till TWG. De tre främsta nationerna kvalificerar sig till Wroclaw, och där hoppas Sverige vara med.

Förutom guld-, silver- och bronsmedaljören från VM är den arrangerande nationen Polen klart för mästerskapet. Dessutom kvalificerar sig även den bäst rankade grannationen till Polen (utanför topp 3-nationerna) och den bäst rankade ickeeuropeiska nationen (om de kommer topp 12 på VM).

Läs mer om The World Games här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>