2013-11-23 14:39

Landslaget lyfter för VM-läger på Kanarieöarna

På söndagsmorgonen lyfter det svenska damlandslaget till Fuerteventura för en veckas läger som sista uppladdning inför VM i Tjeckien (7 till 15 december). Innebandy.se kommer med löpande rapporter från VM-lägret.

I och med samarbetet med Apollo förläggs damlandslagets träningsläger den kommande veckan på den förstklassiga träningsanläggningen Playitas på Kanarieön Fuerteventura. 

Stora delar av landslaget samlas redan på lördagskvällen i Stockholm inför avresan tidigt på söndagsmorgonen. 

- Jag tror att de spelare som kommer till Playitas är riktigt avslappnade. Nu är truppen satt och fokus är att komma upp i den kvalité som de kan och vill. Vi har 20 spelare som ser fram emot och vill spela VM och dit ska vi åka fulla av energi, säger förbundskapten Curt Söderström och berättar om målsättningen med VM-lägret:

- Vi ska jobba ihop gruppen ännu mer och få igång kreativitet och initiativförmågan både i spelet och i samspelet utanför planen. Det blir en blandning av träning och valfria aktiviteter, det finns massor av saker att göra och testa på. 


Den 7 december vill vi se en repris på den här bilden för då möts Sverige-Finland i VM-premiären. Foto: Per Wiklund

Landslagsledningen har valt att plocka med två extraspelare till Playitas för att kunna matcha fyra fulla femmor: IKSU:s Karin Nygren och Rönnbys Matilda By. 

- Det föll sig naturligt att välja dem. Två spelare som är med i 30-mannatruppen och som är riktiga framtidsnamn. De kommer att bidra både under träning och med glädje utanför planen. 

Mer info:
Stjärnan nära fastna - lösning: Ett privatplan 


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>