2013-03-12 13:15

32 dagar kvar: Sveriges 50 bästa spelare

På torsdag drar SM-slutspelet igång och festen i Malmö Arena 13 april kommer allt närmare. Sportbladet har rankat Sveriges 50 bästa spelare i Svenska Superligan för herrar säsongen 2012/13.


Tre giganter i SSL. Kim Nilsson (AIK), Mika Kohonen (Storvreta) och Johan Samuelsson (Granlo) rankas högt i Sportbladets lista. Foto: Idrottsfoto.

Nedan listar vi spelarna som rankas på plats 10 till 6 i Sportbladets ranking.

10. Karl-Johan Nilsson, 30 år, c, AIK
"Karl-Johan Nilsson hade ett trögt fjolår plågat av skador och känningar, men har i år kommit tillbaka i gammalt gott slag och varit en av SSL:s absolut stabilaste spelare.
Nilsson är en hörnsten i AIK och spelar hårt och tufft men schysst och effektivt. Stor ledargestalt som går i bräschen för laget. Genomsympatisk vid sidan av planen."

9. Ketil Kronberg, 32 år, f, Dalen
"Ett gäng landslagsspelare lämnade Dalen inför säsongen men Ketil Kronberg blev kvar och har konserverat den form som gjorde honom till förra slutspelets hetaste spelare, vilket gjort att Umeålaget gjort en klart bättre säsong än alla förväntningar. Norges bästa innebandyspelare genom alla tider är en stor och stark genombrottsforward med bra effektivitet. En riktig härförare."

8. Henrik Stenberg, 23 år, f, Storvreta
"Henrik Stenberg är spelaren som alla hatar att möta. Forwarden har en grym kondition, läser spelet bra och har en förmåga att tråckla in bollen fast det inte känns som en målchans. En riktig målskytt alltså. Hatar att förlora, har ett hett humör och delar ut en och en annan tjuvsmäll. Har en förmåga att kliva fram och vara som bäst när det gäller som mest."

7. Mattias Samuelsson, 29 år, b, Storvreta
"Ingen hänger med när Mattias Samuelsson rätar ut de långa benen och sätter fart. Har precis som vanligt varit offensivt lagd under säsongen och är ett stort hot med sin långa räckvidd och sin fina fart. Har dessutom ett bra skott. Allmänt erkänd som en av världens absolut bästa och mest kompletta backar."

6. Patrik Åman, 29 år, mv, AIK
"AIK har haft en jobbig säsong, men har haft ett ramstarkt försvar och släppt in få mål mycket tack vare stjärnmålvakten Patrik Åman som långa stunder varit rena väggen. Den frispråkige keepern bjuder gärna på sig själv och showar gärna med en och annan tv-räddning, men har i år också varit stabiliteten själv. Var en av nyckelfigurerna när VM-guldet bärgades i december."


SSL:s bästa spelare - här ser du Sportbladets spelarranking.

För att se hela 50-listan krävs att du ett Aftonbladet Plus-konto.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>