2016-08-01 06:57

Så påverkas tävlingsavdelningen av SIU


Sweden Floorball Youth Camp infördes i stället för Newbody Cup. Foto: Per Wiklund

Svensk Innebandys tävlingsavdelning har gjort flera förändringar sedan SIU-modellen infördes för fem år sedan. Allt handlar om att skapa bättre förutsättningar för så många spelare som möjligt.

När Svensk Innebandys Utvecklingsmodell infördes fick alla avdelningar inom förbundet börja fundera på hur de kunde anpassa verksamheten. Tävlingsavdelningen har under den senaste tiden förändrat både distriktslags-SM och SM i de yngre åldrarna för klubblagen.

I stället för att ha distriktslags-SM för 15- och 17-åringar är det nu endast ett mästerskap för 16-åringar. Och i stället för Newbody Cup skapades det stora utvecklingslägret Sweden Floorball Youth Camp.

– Även Damjuniorallsvenskan springer ur SIU. Det handlar om att behålla tjejer i den åldern, säger tävlingschefen Magnus Fantenberg.

Ett ständigt arbete pågår med att få med sig alla distrikt och föreningar i förändringarna. Besluten i sig är enkla, men det gäller för tävlingsavdelningen att kunna argumentera för dem efteråt också.

– Det gör vi bra, men vi har fortfarande en bit kvar. Det är fortfarande många föreningar som inte är med på banan. En del distrikt också. Det kommer att ta några år att förstå. Men det är samma sak som när vi gjorde tabellösa serier. Det är ingen som frågar efter dem längre, säger Fantenberg.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>