2016-07-12 06:55

Nu startar Uppland motionsinnebandy


Foto: Per Wiklund

Upplands Innebandyförbund har för avsikt att till nästa säsong starta upp motionsinnebandy i nya IFU Arena. Intentionen är att få fler människor till att börja spela innebandy under enklare former, och samtidigt skapa forum för de spelare som väljer att ”trappa ner” med den organiserade innebandyn.

Konceptet kommer troligtvis kallas ”3vs3”, och är precis vad det låter som. Tre mot tre på planen, med målvakt.
– Vi kommer med den nya arenan i Uppsala kunna avvara en innebandyplan som vi kan dela upp i mindre planer. Konceptet bygger på att för den som vill skall kunna få spela mot andra i en 3vs3-form. Lite som spontanidrotten. Vi tittar även på att kunna tillhandhålla vis del utav spelarmaterialet för att kunna fånga in fler, framför allt när det handlar om målvaktsmaterialet, säger Kristofer Widlundh, utvecklingskonsulent på Upplands IBF.

Grundtanken är att förenkla innebandyn och få den så lättillgänglig som möjligt – för så många som möjligt. UIBF vill erbjuda spel för både spelare som inte har kommit in i den organiserade idrotten, men även spelare som inte hinner med att satsa på innebandyn fullt ut. Oavsett ålder.

– Det handlar kort och gott om att få människor att röra på sig samtidigt som de integrerar med andra människor.

När drar ni i gång?
– Vår ambition och vårt mål är att kunna komma i gång i början av säsongen 2016/2017. Vi måste få spelformen väl förankrad innan vi kan sätta i gång den, men förhoppningsvis i början av nästa säsong.

Jenny Hedlund, som har ansvarat för motionsdelen på Svensk Innebandy, hyllar UIBF:s initiativ.

– Det är superkul med nya och inspirerande initiativ och jag tror stenhårt på deras upplägg. Att anpassa sig efter hur samhället ser ut i dag är a och o, och det har Uppland verkligen gjort, säger hon.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>