2009-01-26 07:58

Tung förlust för Örnsköldsvik

Örnsköldsviks damer hade på söndagen chansen att närma sig slutspelsplatserna. I stället blev det en tung förlust mot Karlstad, där Sara Hjorting räddade 33 skott.

Före söndagens matcher låg Örnsköldsvik på tionde plats i Elitserien och hade en slutspelsplats inom räckhåll.
 


Stina Näktergal och Martin Olofsson fick se sitt Örnsköldsvik bli utan poäng i söndagens hemmamatch mot Karlstad. Foto: Bildbyrån.

 
Men det gick inte vägen i söndagens hemmamatch i Skyttis Arena. Precis som i höstas lyckades Karlstad ta hand om alla tre poängen mot Örnsköldsvik. Resultatet skrevs till 4-5 (1-4, 2-1, 1-0).

– Vi ville få mycket bollar på mål, men då vi inte har några spelare som går på mål i samband med det, så ger det inte särskilt mycket, konstaterade Örnsköldsviks tränare Martin Olofsson till klubbens hemsida.

I och med förlusten ramlade Örnsköldsvik ner till elfte plats i tabellen och har nu sex poäng upp till slutspelsstrecket. Till helgen väntar två bortamatcher för Örnsköldsvik (Rönnby och Huddinge).

För Karlstad var det välkomna poäng. Inför förra helgen låg man på kvalplats. Nu har man sett till att lämna över den platsen till Engelholm. Karlstad har fem poäng ner till kvalplatsen.

Matchfakta


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>