2009-01-05 17:37

Stockholm bäst igen

Stockholms P15-lag vann distriktslags-SM för fjärde gången på fem år. Man slog Uppland med 6-3 i finalen.

Thomas Davies är tränare för Stockholms P15-lag och för honom var det första SM-guldet.

– I Stockholm förväntas vi vinna, så det var skönt att vi kunde göra vårt jobb och ta guldet.

Man har jobbat med SM-laget sedan i maj och Davies lyfter fram inställningen och engagemanget som har funnits hos spelarna, både i SM-laget men även de spelare som var reserver.

– Det fanns vissa av våra reserver som hade åkte ner till Linköping för att se finalen. Det säger en del om att man har ett stort hjärta för laget.

Stockholm inledde faktiskt SM-spelet med förlust (3-4 mot Södermanland). Därefter  vann man resterande matcher. Det blev klara 7-1 mot Östergötland i kvarten och därefter 3-1 mot Gästrikland i semifinalen. I semifinalen var det lagkaptenen Sebastian Nielsen som klev fram och visade vägen. Det var han som gjorde det viktiga 1-0-målet.

– Vi har haft den bredaste och bästa truppen, svarar Thomas Davies på frågan om varför guldet hamnade i 08-distriktet igen.

– Vi har kunnat spela på många spelare i hela turneringen och vi har haft fräscha ben.

I finalen mot Uppland fick Stockholm en bra inledning med två tidiga mål.

– I  andra perioden blev vi lite för stillastående och Uppland kunde gå upp till 3-2. Men vi lyckades kvittera direkt. Som jag ser det var det där som vi vann matchen.

Thomas Davies framhåller Philip Skalin Olsson. En snabb spelare som har skapat mycket, både i sin femma men även i power play.

– Sedan har vi också centrarna Erik Andersson och Joakim Nilsson som har styrt upp sina femmor mycket bra, berömmer Davies.

Stockholm är stora dominanter i distriktslagshistorien. I P15-klassen har man varit extra framgångsrika. På senare år har Stockholm tagit guld 2005, 2007, 2008 – och 2009. Totalt har denna klass avgjorts 17 gånger. Måndagens guld var det elfte (!) för Stockholm.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>