2009-01-10 11:30

Henkes nordligaste match

Henrik Larsson är tillgänglig för spel när FC Helsingborg på söndagen möter Dalen borta. Aldrig tidigare har han spelat en innebandymatch så långt norrut som Umeå. Inte heller i fotbollskarriären har det blivit särskilt många framträdanden på dessa breddgrader.
 


Henrik Larsson finns med största sannolikhet med på söndag när Helsingborg spelar borta mot Dalen. Foto: Bildbyrån.

 
Nyligen kom Larsson hem från semester i Dubai. Eftersom han inte har lämnat något besked om sin fortsatta, eventuella fotbollssatsning, har fotbollslandslaget lämnat honom utanför sin kommande trupp. Denna trupp möter USA och Mexiko på bortaplan senare i månaden.

Innebandy blir det däremot för Henke. Han finns tillgänglig för spel till Helsingborgs SSL-match borta mot Dalen. Den matchen spelas i Gammliahallen på söndag eftermiddag.

– Det var skönt att ha Henrik tillbaka i träning i går. Det märks direkt hur mycket energi han tillför resten av laget, sade FC Helsingborgs sportchef Glenn Stjernkvist till Aftonbladet på fredagen.

Umeå på 64:e breddgraden är nytt nordligt rekord för Henkes innebandyspel. Det tidigare rekordet slog han i slutet av november. Då spelade FCH i Jakobsbergs sporthall…

Även i fotbollen är det ovanligt att Henke spelar så här långt norrut. På klubblagsnivå har det inte blivit någon seriematch på så här nordliga latituder. Med landslaget har han dock spelat i Reykjavik (som faktiskt har sitt läge en tredjedels grad - cirka 35 kilometer - norr om Umeå).

Mer om Henkes innebandy

 
Fotnot:
Umeås breddgrad är 63°49′32″N och Reykjaviks är 64°08' N (Källa: Wikipedia).Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>