2009-01-12 14:58

Bästa tjejerna i distriktslags-SM

I förra veckan avgjordes distriktslags-SM för 15-åringar. Vi har bett ledningen för U19-landslaget att kommentera de spelare som blev uttagna i all star team. Vi börjar med tjejerna.

Här nedanför presenterar vi all star team från distriktslags-SM i Linköping. Vi redovisar varje spelare med position, distrikt samt även klubbtillhörighet.

Dessutom har vi bett Thomas Eriksson, assisterande förbundskapten i damernas U19-landslag, att kommentera varje spelare.

 Lovisa Frisk
Målvakt, Södermland (Telge SIBK)

– Otroligt bra skolad målvakt som hade full kontroll på sitt agerande. Räddade det mesta genom att sitta rätt och genom att klara av andra-rörelser utan att behöva slänga sig.
 
 
Karin Nygren

Back, Gästrikland (IBK Alba)

– Fick allt att se enkelt ut, mycket bra bollbehandling och passningar. Undvek svåra situationer genom att ta bra beslut på banan både med och utan boll.
 
 
Therese Andersson

Back, Stockholm (Högdalens AIS)

– Dominant på backsidan i turneringen. Med en mycket kraftfull stil ägde hon banan både i anfall och försvar. Hade tekniken och farten för att skapa mycket framåt, styrkan och aggresiviteten för att stänga igen bakåt.
 
 
Cornelia Fjellstedt

Center, Gästrikland (IBK Alba)

– Denna spelare var turneringens lirare. Hon hade en bländande teknik blandat med en kvickhet och en speluppfattning som gjorde Cornelia till en fröjd att följa.
 
 
Evelina Sparf

Forward, Uppland (Årsta IK)

– En hårt jobbande forward som gör jobbet över hela banan. Framåt är hon ett dubbelt hot då hon är lika trygg i båda rollerna som antingen målskytt eller framspelare.
 
 
Anna Torstensson

Forward, Uppland (Årsta IK)

– Hon glider fram på banan med en rörelse och teknik som är så mjuk men samtidigt med sån fart och kraft att man inte kan bli annat än imponerad. En spelare som drar på sig motståndarna för att sedan hitta den avgörande passningen.

 
Vi återkommer under tisdagen med motsvarande presentation för killarna.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>