2014-02-01 16:44

U19 dam: Hultgren bjöd på målkalas


Foto:Salibandyliiga

Johanna Hultgren stod för 3+1 när Sverige slog Finland och var i allra högsta grad bidragande till att Sverige till slut kunde stå som segrare i det första av de två mötena i Finnkampen.

Redan efter tre minuter presenterade hon sig när hon gjorde 1-0 till Sverige. Det var bara början. Innan matchen var över hade hon bågat in sitt andra och i full fart knackat in sitt tredje mål för matchen. Dessutom noterades KAIS Moras underbarn för en assist.

-Riktigt skönt att få göra lite mål. Man är väl kanske aldrig helt nöjd men jag gör väl en hyfsad match. Jag kunde tagit lite klokare beslut i vissa lägen. Man blir lite ivrig ibland och borde kunna vara mer kylig och hålla i bollen, säger Hultgren.

Hon bildade dagens hetaste anfallsformation med Sara Steen och Ellinor Berling och tycker hela laget ska vara relativt nöjda med sin insats.

-Vi har ju inte fått så mycket tid att spela ihop oss men jag tycker ändå vi gör det bra. Vi har inte så långa anfall i första och andra perioden. Det blev väldigt mycket yta så vi blev stressade och tog lite snabba avslut. Sedan tycker jag finskorna var lite sämre nu än i EFC. De kan nog bättre men det kan vi också, avslutar Hultgren.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>