2014-02-06 19:05

Curt Söderström får nya utmaningar

Förbundskaptenen för det svenska damlandslaget i innebandy, Curt Söderström, slutar sin tjänst på Svenska Innebandyförbundet. Han blir nu klubbchef hos Team Thorengruppen i Umeå.


Curt Söderström blir klubbchef hos Team Thorengruppen. Foto: Per Wiklund.

Curt Söderström tillträdde som förbundskapten 1 januari 2012 och ledde i december 2013 landslaget till dess fjärde raka VM-guld.

- Curt har bevisligen nått fantastiska framgångar med damlandslaget men när han nu vill se om sitt hus för framtiden så kan vi bara önska honom lycka till och gratulera Thorengruppen till ett riktigt bra nyförvärv, säger Göran Harnesk, generalsekreterare för Svensk Innebandy.

- Det har varit två spännande år som förbundskapten, jag måste säga att vi har oerhört proffsiga spelare inom Svensk Innebandy. Jag kan inte tacka nej till Thorengruppen som gör en långsiktig satsning där jag vill vara med, säger Curt Söderström.

Curt Söderströms önskan har varit att få tillträda sin nya tjänst så snart som möjligt, något som parterna kommit överens om att lösa.

- Svensk Innebandy har redan påbörjat ett översynsarbete gällande landslagsverksamheten och utvärderar just nu damlandslaget, säger Göran Harnesk och fortsätter:

- Vi går igenom hur vi ska arbeta i framtiden och formar utefter det en ledarstab anpassad att klara av de utmaningar vi kommer att ställas inför. En ny förbundskapten presenteras så fort detta arbete är klart.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>