2016-12-16 09:42

Läs debattinläggen om svensk innebandy efter VM-silvret


Svenska fans på VM i Riga. Foto: Per Wiklund

Efter VM har det diskuterats hur svensk innebandy står sig både nationellt och internationellt. Här har vi samlat uttalanden från tre olika röster.

Linn Lundström, landslagsspelare
"För det första måste jag bara påminna alla om att det svenska damlandslaget var i nästan exakt samma situation under förra VM-finalen: en match där Finland, enligt mig, fick ut mer av sitt lag än vad vi fick, vilket precis som för herrana slutade med straffläggning. Den gången vann vi och ingenstans pratades det efteråt om någon form av oro för svensk innebandy. Eller har jag missat det? Det jag läste handlade snarare om svensk innebandys dominans och styrkan i att lyckas vinna mot ett annat bra landslag. Den här VM:et förlorade Sverige, och plötsligt börjar vi vara oroade för svensk innebandy (?)."
Läs hela Lundströms inlägg i debatten här.

Göran Harnesk, generalsekreterare Svensk Innebandy
"Jag vill påstå att de bästa spelarna finns i Svenska Superligan. Det finns världsspelare i de andra ligorna också. Men våra lag vann Champions Cup igen i höstas på både dam- och herrsidan. Tjeckisk television köper våra matcher för att de anser att det är den bästa ligan. Av de tre senaste VM-turneringarna har vi vunnit två."
Läs hela Göran Harnesks inlägg i debatten här.

Peter Ahnberg, innebandyexpert Sveriges Radio
"Svensk herrinnebandy är inte längre bäst i världen. Inte enbart för att vi i söndags förlorade VM-finalen mot Finland efter straffläggning. Finland har vunnit tre av de fem senaste mästerskapen, det är ett faktum. En allvarlig negativ trend och tendensen är att övriga länder är på väg att gå förbi Sverige med den utveckling som till exempel sker i både schweizisk och tjeckisk innebandy."
Läs hela Peter Ahnbergs inlägg i debatten här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>