2016-12-01 12:51

Kapten Samuelsson hyllar truppen inför VM


Kapten Johan Samuelsson. Foto: Per Wiklund

På hemmaplan i Göteborg ledde han landslaget till VM-guldet 2014. Nu vill kapten Johan Samuelsson göra det igen – och förutsättningarna är bra.
- Vi har en bra känsla i truppen, säger han. 

Sveriges förbundskapten Jan-Erik Vaara beskriver sin kapten som en extremt bra spelare defensivt, samtidigt som han ofta är framgångsrik i anfallsspelet. Johan Samuelsson står inför VM på 96 gjorda poäng i blågult. I Riga kan han nå drömgränsen 100 poäng, något få landslagsspelare kommer upp till i karriären.

På lördag startar VM i Riga och då ska landslaget vara redo för att återigen slåss om guldet. Något som laget blev i Visby på VM-lägret.

- Känslan är bra. Vi fick lite utmaningar och jobbade med det vi ville arbeta med. Vi har haft några dagar hemma och fick ladda upp inför VM. Det var bra dagar i Visby. Det känns väldigt bra inför Riga. Det var lite skavankar, men det är inga konstigheter, säger Johan Samuelsson.

Samuelsson har tre VM och sammanlagt 76 landskamper på kontot. I det senaste världsmästerskapet, i Göteborg 2014, var han kapten och fick lyfta guldpokalen. Något han drömmer om att få göra igen den 11 december i Riga. Och med lagets hjälp hoppas han att nå dit.

- Vi har en bra känsla i truppen. Vi har kul tillsammans och det kommer att vara viktigt när vi kommer till Riga också, säger han.

VM i lettiska Riga spelas 3-11 december.

Se hela Sveriges trupp här.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Jonathan Paulsson
Robin Nilsberth
Mattias Samuelsson
Emil Johansson
Thomas Holmgren
Martin Östholm
Tobias Gustafsson
Rasmus Enström
Joel Kanebjörk
Kim Nilsson
Linus Nordgren
Jonas Svahn
Johan Rehn
Rikard Eriksson
Rasmus Sundstedt

Information om The World Games

Sveriges herrlandslag kan bli ett av sex som deltar i The World Games (TWG) i polska Wroclaw i juli.

The World Games är ett multisportevent som organiseras av International World Games Association (IWGA). I år är det tionde gången det arrangeras, 20-30 juli i polska Wroclaw.

Det tävlas i 27 olika idrotter och cirka 3600 deltagare är på plats från över 100 länder. En del av idrotterna som är med går i framtiden vidare till att bli OS-idrotter – precis som innebandyn siktar på.

För första gången genom tiderna är innebandy med som en officiell medaljsport i TWG. 27-30 juli spelas innebandyn i Wroclaw och då är sex herrlandslag på plats.

VM, som spelas i Riga i december, är kvalificerande till TWG. De tre främsta nationerna kvalificerar sig till Wroclaw, och där hoppas Sverige vara med.

Förutom guld-, silver- och bronsmedaljören från VM är den arrangerande nationen Polen klart för mästerskapet. Dessutom kvalificerar sig även den bäst rankade grannationen till Polen (utanför topp 3-nationerna) och den bäst rankade ickeeuropeiska nationen (om de kommer topp 12 på VM).

Läs mer om The World Games här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>