2016-12-31 05:44

Gott nytt år, önskar Svensk Innebandy


Storvretas herrar vann SM-guld inför en världsrekordpublik. Foto: Per Wiklund

Hej!

I dag skriver vi 2016 för sista gången. Det har varit ett år fyllt med både glädje och besvikelse inom Svensk Innebandy.

Glädje i och med världsrekordpubliken i Tele2 Arena under SM-finalen, U19-damernas VM-guld i Kanada och våra lyckade ungdomsarrangemang distriktslags-SM, Röda Cupen, Innebandyfesten och Sweden Floorball Youth Camp.

Glädje i och med att Svensk Innebandy växer på många sätt. Vi har gjort en rejäl satsning på integrationen i Sverige och har flera lyckade projekt att stoltsera med. Vi har gjort en avsiktsförklaring med Svenska Parasportförbundet angående att inkludera parainnebandyn i Svensk Innebandy.

Besvikelse i och med herrlandslagets förlust i VM-finalen för några veckor sedan. Glädje i och med att vi ändå kvalificerade oss till The World Games som spelas i juli, vilket blir ett viktigt steg för innebandyn om det ska bli en OS-idrott i framtiden.

Återigen blickar jag tillbaka på ett över huvud taget positivt år för Svensk Innebandy. Vi är en stark röst i idrottsrörelsen och kommer att fortsätta vara det nästa år.

Det, och mycket annat, ser jag fram emot 2017.

Gott nytt år!

Göran Harnesk
Generalsekreterare Svensk Innebandy


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>