2016-12-02 07:56

Galantes väg till framgång: Siktet

 
Siktet är inställt - på VM. Foto: Per Wiklund

Han fullkomligt öser in poäng i Svenska Superligan. Nu vill Alexander Galante Carlström fortsätta succén i VM som startar i morgon.
- Jag ser aldrig någon målvakt som superbra, förutom… 

Faluns sniper är match efter match ett ständigt hot mot sina motståndare. I fjol blev han utsedd till Årets spelare i svensk innebandy och den boosten lever han vidare på. Han har gjort makalösa 45 poäng på 13 matcher hittills i SSL i år. Av de poängen är 34 mål.

- Ibland sitter bollen inte där man siktar, men den kan gå in ändå. Huvudsaken är att jag ska träffa mål, annars blir det ju inget, säger han.

Trots att målvakterna vet att Galante Carlström ofta skjuter sitter ofta bollarna i nätet.

- När jag var liten tränade jag mitt sikte. Jag skjuter inte speciellt hårt, men jag har bra sikte. Det är det det handlar om, säger han.

När nu VM väntar tror de flesta att Sverige kommer att ställas mot Finland i finalen. Och då blir det bekanta ansikten bakom masken för Galante Carlström. Båda Finlands målvakter spelar ju i SSL. Eeso Kosonen i Växjö och Jarno Ihme i Sirius.

- Jag brukar säga att de stora målvakterna ska man skjuta lågt på och de små målvakterna ska man skjuta lågt på. Det säger sig självt. Och dessutom, skjuter man bredvid målvakten blir det mål. Jag ser aldrig någon målvakt som superbra, förutom de vi har i landslaget och i Falun. Jag tycker att man ska sikta och skjuta vid sidan av målvakterna, eller skjuta när de inte tror att man ska skjuta. Då blir det oftast mål, oavsett hur bra målvakten är, säger Galante Carlström.

VM i lettiska Riga spelas 3-11 december.

Se hela Sveriges trupp här.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Jonathan Paulsson
Robin Nilsberth
Mattias Samuelsson
Emil Johansson
Thomas Holmgren
Martin Östholm
Tobias Gustafsson
Rasmus Enström
Joel Kanebjörk
Kim Nilsson
Linus Nordgren
Jonas Svahn
Johan Rehn
Rikard Eriksson
Rasmus Sundstedt
Johan Samuelsson
Johannes Larsson

Information om The World Games

Sveriges herrlandslag kan bli ett av sex som deltar i The World Games (TWG) i polska Wroclaw i juli.

The World Games är ett multisportevent som organiseras av International World Games Association (IWGA). I år är det tionde gången det arrangeras, 20-30 juli i polska Wroclaw.

Det tävlas i 27 olika idrotter och cirka 3600 deltagare är på plats från över 100 länder. En del av idrotterna som är med går i framtiden vidare till att bli OS-idrotter – precis som innebandyn siktar på.

För första gången genom tiderna är innebandy med som en officiell medaljsport i TWG. 27-30 juli spelas innebandyn i Wroclaw och då är sex herrlandslag på plats.

VM, som spelas i Riga i december, är kvalificerande till TWG. De tre främsta nationerna kvalificerar sig till Wroclaw, och där hoppas Sverige vara med.

Förutom guld-, silver- och bronsmedaljören från VM är den arrangerande nationen Polen klart för mästerskapet. Dessutom kvalificerar sig även den bäst rankade grannationen till Polen (utanför topp 3-nationerna) och den bäst rankade ickeeuropeiska nationen (om de kommer topp 12 på VM).

Läs mer om The World Games här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>