2016-08-17 06:45

Warberg bygger långsiktigt


Hallänningarna höjer dosen styrketräning. Foto: Warberg IC

Efter ett par år med stor ruljans har det infunnit sig en viss ro i Warbergs spelartrupp. Nu vill man bygga långsiktigt och tror starkt på sin mannar.
- Jag tror att vi kan vara ett stabilt topp 4-lag inom tre-fyra år, säger Oscar Lundin.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?
-
Jämfört med tidigare år har vi jobbat mer med styrka och explosivitet. Dels för att bli fysiskt starkare men också för att vi ska känna oss starkare, det finns en mental aspekt i det där också. Jag kan tycka att vi vägde lite för lätt i vissa situationer i fjol. Vi var lite för snälla.

Hur mycket har ni tränat?
-
Det har varit lite varierat men mellan fyra och fem gemensamma pass i veckan och två ytterligare pass utöver dem som ofta körts i mindre grupper. Där har jag, tillsammans med spelarna själva och med övriga tränare kommit överens vad just de behöver jobba med.

Vilka nyförvärv har imponerat hittills?
-
Hittills har Simon Bundgaard sett överraskande bra ut. Han kommer närmast från Träslövsläge i division 1 och det var Kimmo (Eskelinen) som tipsade om honom när han var tränare där. Simon har lyckats ta med de spetsegenskaper som han hade i ettan och fått bra procent på det även hos oss. Det är framför allt hans fina, lite längre passningar. Han känns tillräckligt smart för att lyckas i SSL redan i år.

Hur mycket innebandy har ni spelat?
-
Det har varit i snitt en gång i veckan så det är lite mindre än förra året. Från augusti har det blivit en alltmer tydlig taktisk fas men under sommarmånaderna handlade det mer om att hålla igång innebandyfysiken. Det är en stor skaderisk om man kommer tillbaka och plötsligt kör fyra pass i veckan direkt med alla start och stopp, så det är egentligen mest därför som vi har kört på med innebandypass.

Vad har ni satt för mål till säsongen?
-
Vi har satt mål som vi vill hålla interna ett tag till. Men resultatmässigt vill vi givetvis göra bättre ifrån oss än förra året.

Hur kan ni förbättra er ytterligare?
-
Det vi gjorde bra förra säsongen var det uppställda spelet fem mot fem. Där skulle vi hamna på plats 6-7 i tabellen vilket hade varit ett bra resultat för oss då. Men då finns det så klart svackor någon annanstans och det är spelet i PP och BP där vi måste bli vassare. Även spelvändningarna och framför allt då offensivt. Vi tror mycket på våra nyförvärv där. Tom Ondrusek är en jättespännande spelare, särskilt i powerplay, som var oerhört framträdande i Chodov. Victor Ferraresi är en skicklig kontringsspelare som kommer med bra erfarenhet från Mullsjö bland annat. Även Bundgaard som jag nämnde tidigare har bra tyck i steget och kommer vara villig att gå iväg i kontringsspelet.

När tror du att Warberg kan bli en stormakt igen?
-
Sådant kan gå snabbara än vad man tror. Kortsiktigt kan man, bara om man lyckas träffa rätt gå till final och vinna SM-guld. Men vi har många spelare nu som är födda 93-96 och där är vi väldigt starka. Warberg har också en bra organisation och en struktur som gör att jag tror att vi kan vara stabila i toppen igen om 3-4 år.  

 

Tidigare presenterade lag i herrarnas SSL:
Storvreta
Linköping
Karlstad
Dalen
Höllviken


Författare: Johanna Gratjova

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>