2016-08-26 06:24

Tyresö inför säsongen: Det bådar gott

 
Tyresö Trollbäcken laddar inför SSL-säsongen. Foto: Privat

Nye tränaren Bruno Lundberg gör sig redo för säsongen i Svenska Superligan med nykomlingen Tyresö Trollbäcken. Laget har en tuff säsong att vänta – men har tränat hårt för att vara så redo som möjligt.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?
– Vi har fokuserat på fysiken. Men vi har i och för sig haft en hel del innebandypass även i maj och juni. Så att spelarna blir introducerade till olika saker jag vill att de ska göra. Men den största delen handlar om grundkondition. Vi ska förbättra fundamentet vi står på så att vi kan bygga på med styrka och explosivitet.

Hur mycket har ni tränat?
– Vi har legat på ungefär fem pass i veckan under hela sommaren.

Vilka nyförvärv har imponerat hittills?
– Jag tror att vi kommer få nytta av alla nyförvärv. Det är hårt jobbande spelare. Vi kanske inte har den självklara superstjärnan. Vi har ett jämnt lysande lag. Vi kommer nog vara beroende av lagarbetet.

Hur mycket innebandy har ni spelat?
– Vi har kört två pass i veckan fram till juli. Nu fanns det en fördel att gå igenom hur jag vill att vi ska spela. Vi ska ha ett försprång gentemot oss själva i augusti och september så att vi har gått igenom saker.

Vad har ni satt för mål till säsongen?
– Det självklara målet är att ge oss själva chansen att fortsätta vara ett SSL-lag. Vi kommer förmodligen att ha lite interna målsättningar också. Alla spelar för att vinna och vi går alltid in för att vinna matcher. Det är alltid fint att sätta upp ett mål att vinna SM-guld. Man ska aldrig säga aldrig, men det är inte vårt största fokus.

Hur kan ni förbättra er ytterligare?
– Det finns väldigt mycket att förbättra. En del är den fysiska biten. Nummer ett för individen är att de ska se sig själva som elitidrottare. Och det startar med hård träning.

– Det finns detaljer i spelet att förbättra också. Nummer ett där är tempot. Det får vi känna på under försäsongen. Det gäller att få spelarna att tro på det vi sysslar med så kommer vi komma in i det snabbt.

Är spelarna redo för SSL?
– Det får vi se. Jag tycker att inställningen som jag märker och känner av och hur de lyssnar på vad jag säger bådar väldigt gott. Det känns som att det är en grupp som vill framåt och uppåt. Vi får svaret de tre första omgångarna i serien. Sedan får man göra justeringar efter det. Vi kommer vara så redo vi någonsin kan vara.

Tidigare presenterade lag i damernas SSL:
Dalen
Warberg
Uppsala
Linköping
IKSU
Endre
Täby
Malmö
KAIS Mora
Rönnby Västerås
Kalmarsund


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>