2016-08-13 06:45

Tredje gången gillt för Linköping?


Linköping kommer kriga för guld. Foto: Linköping IBK

I fjol säkrades slutspelsplatsen i sista omgången. Linköping visade sedan styrka i slutspelet och tog sig återigen till final. Men det blev ännu ett silver.
- Jag vill inte tala om revansch men drivet finns och vi vet att vi har det i oss, säger Johan Astbrant.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?
-
Inget specifikt egentligen utan det har varit en blandning mellan snabbhet, kondition och spänst. Vi jobbar med det kontinuerligt hela säsongen, nu blir det lite mer lurigt med det nya spelschemat hur man ska lägga upp det. Men under försäsongen blir det ju ännu mer fokus på kroppen, och mycket start och stopp.

Hur mycket har ni tränat?
-
Vi har kört sex pass i veckan sedan andra veckan i maj. Spelarna har precis som förra året haft ett visst antal pass som de får ta ledigt ifrån. Även i vårt lag har vi individer som sköter det sämre med närvarodelen. Men vi har satt hårdare krav i år och det går åt rätt håll. Vi är nog där vi vill vara nästa sommar.

Vilka nyförvärv har imponerat hittills?
-
Det är jättesvårt att säga. Nyförvärven har ramlat in här allteftersom under sommaren och vi har inte haft så många innebandypass. Men de vi har fått in har passat in bra i ramarna som vi har förväntat oss. Det är spelare med mycket energi och det var vad vi ville ha.

Hur mycket innebandy har ni spelat?
-
Det har varit ett pass i veckan så på två och en halv månad har det blivit åtta pass. Det blir inte lika mycket fokus på detaljer i spelet utan vi jobbar mer med individuella skills.

Vad har ni satt för mål till säsongen?
-
Vi vill inte vara sämre än i fjol men något mål för säsongen har vi inte hunnit sätta i gruppen än. När jag tog över här för tre år sedan hade vi som mål att gå till final den kommande säsongen. Det har gått över förväntan och vi jobbar ju hela tiden för att bli bättre. Jag tycker till exempel att vi bör kunna prestera bättre i serien. Med det laget vi har ska vi inte ta oss till slutspel i sista omgången.

Hur kan ni förbättra er ytterligare?
-
Vi kan bli betydligt bättre mot topplagen. Jag tycker vi har en hög lägstanivå och faller väldigt sällan igenom men vi behöver få en jämnare högstanivå. Förra året fokuserade vi mycket på vårt anfallsspel och då tycker jag vi tappade lite i försvars- och kontringsspelet. Förhoppningsvis ska våra speediga nyförvärv kunna vara med och bidra på ett positivt sätt där.

Vad talar för att det blir guld för Linköping i år?
-
Vi har vart och känt på finalen nu två år i rad. Det syns på spelarna att de vill gå hela vägen, inte minst på motivationen till träning som bara höjs. Jag vill inte tala om revansch men drivet finns och vi vet att vi har det i oss.

 


Författare: Johanna Gratjova

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>