2016-08-19 06:45

Tillbaka till tryggheten i Sirius


Sirius har jobbat skadeförebyggande under försäsongen. Foto: IK Sirius IBK

Sirius hade successivt gått framåt under flera säsonger. 2015/16 blev det däremot en kamp in på mållinjen för att säkra kontraktet.
- Vi mixtrade för mycket. Det i kombination med skador gjorde att killarna tappade tryggheten i spelet, säger Niklas Johansson som nu kliver in som huvudtränare.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?
-
Vi har haft ett upplägg som vi gjort tillsammans med Muskelcenter som bestått av en kombination av rörlighet, styrka och kondition. Det är ett helt nytt upplägg där Muskelcenter står för fystränare och även har fysioterapeut och naprapater till hands för oss. Jag tycker att det har fallit väl ut, främst kombinationen av alla delar och jag tycker allmänt att vi har tränat hårdare på det här sättet. Det har blivit mer styrka vilket jag tycker att vi behöver.

Hur mycket har ni tränat?
-
Vi har kört fyra gemensamma pass i veckan och 1-2 individuella. Vi hade ett uppehåll på fyra veckor i juli men körde igång första augusti med ett teoripass.

Vilka nyförvärv har imponerat hittills?
-
Jag tycker alla har imponerat. De har verkligen stämplat in och kört hårt. Men Jarno Ihme har imponerat extra med sitt engagemang. Han är genuint innebandyintresserad och visar hela tiden att han vill vara med och diskutera hur vi ska spela. Med sitt engagemang sticker han ut lite extra.

Hur mycket innebandy har ni spelat?
-
Ingenting. Jag har tyckt att vi har behövt lägga fokus på fysbiten. Man såg förra året att vi hade en del skadebekymmer och lyckades inte riktigt återhämta oss mellan matcherna.

Vad har ni satt för mål till säsongen?
-
Det är lite för tidigt att säga. Vi tränare har diskuterat och vill förstås få ut så mycket som möjligt av laget men vi har inte satt något tillsammans med laget än.

Hur kan ni förbättra er ytterligare?
-
Vi ska bli mer stabila. För två år sedan gjorde vi en jättebra säsong. Vi hade tagit steg framåt under flera år men i fjol började vi mixtra för mycket. Det i kombination med att vi drogs med mycket småskador gjorde att killarna tappade tryggheten i spelet. Efter halva säsongen gick vi tillbaka till grunderna och då visade vi åter att vi är svårslagna. Det är det som vi ska jobba med i år, att sätta grunderna, skapa trygghet och bli så starka som vi kan defensivt. Då får motståndarna det jobbigt med oss.

Hur kommer förlusten av Billy Nilsson märkas?
-
Det är klart att vi tappar en kvalitetsspelare som alltid hänger i toppen av poängligan men vi har fyllt på och har i mitt tycke ett bredare lag nu. Jag tror vi kommer kännas mer som ett lag i år även om vi har spelare som absolut kan leverera poäng, inte minst i sådana som Peter Berlin och Johan Eriksson. Peter var ju topp tio i poängligan för två år sedan och Johan Eriksson tycker jag har tagit sig för varje år. Det finns mycket i honom.

 

Tidigare presenterade lag i herrarnas SSL:
Warberg
Storvreta
Linköping
Karlstad
Dalen
Höllviken


Författare: Johanna Gratjova

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>