2016-08-25 06:45

Nykomlingarna är ödmjuka inför uppgiften


Nykomlingarna gör sig redo för SSL. Foto: Team Thorengruppen SK

Team Thorengruppen vann den norra Allsvenskan i överlägsen stil och tråcklade sig sedan igenom kvalet till SSL. Under försäsongen har mycket handlat om att få bukt med skadebekymmer och att göra laget redo för 32 omgångar.
- Det blir en djävulsk omställning för oss. Vi kommer behöva slita för varandra i alla lägen, säger tränaren Tomas Hugosson Wallgren.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?
- Vi har lagt mycket krut på styrkebiten kombinerat med syreupptag. Vi har tänkt i ett längre perspektiv i skadeförebyggande syfte. Där har vi också behövt ha en individuell touch på det, mycket på grund av att vi hade en del skador under förra året. Många hade problem med fotlederna, lite för många för att vi skulle se det som en slump. Nu har vi försökt se till att alla ska bli friska och redo för 32 matcher. Det blir en djävulsk omställning för oss från förra säsongen då vi hade 22.

Hur mycket har ni tränat?
- Vi har kört fem pass i veckan sedan den första veckan i maj. Det har varit både gemensamma och individuella pass fram till juli månad då samtliga kördes på egen hand.

Vilka nyförvärv har imponerat hittills?
- Vi är jättenöjda med det vi har sett hittills av alla. Ondrej Mikes har fokuserat på att rehab av sitt knä och det har han gjort ruggigt disciplinerat. Jag tror aldrig jag stött på någon som är så professionell som honom och det kan förhoppningsvis ge ringar på vattnet i resten av truppen. Även Jonas Landström har spelat inspirerat på försäsongen. Vi hoppas det håller i sig. Där har vi en spelare är väldigt oberäknelig och som jag tror kommer bli obehaglig för motståndarna, framför allt i sista tredjedelen.

Hur mycket innebandy har ni spelat?
- Det har varit ett innebandypass i veckan. Då har vi haft fokus på syreupptag och kört vad vi kallar för konditionsinnebandy. Vi delar helt enkelt upp spelarna i två lag och kör man-man och helplanspress i två timmar. De flesta brukar tycka att det är roligare än att köra intervaller ute i spåret.

Vad har ni satt för mål till säsongen?
- Det är inte klart i dagsläget.

Hur kan ni förbättra er ytterligare?
- Vi behöver förbättra oss på alla håll och kanter. Under fjolåret tycker jag att vi betedde oss mycket som ett SSL-lag då vi tränade ruskigt bra. Jag tror det kommer bli viktigt för oss att vi tror på det vi gör, att vi vågar gå in och ta plats. Samtidigt har vi varit vana vid att vara topplag och då gäller det också att ställa om och vara ödmjuk inför uppgiften när vi nu går vara mer av en underdog. Vi kommer behöva slita för varandra i alla lägen.

10 spelare ut och 6 spelare in. Hur påverkas ni av spelaromsättningen?
- Det är ingenting som skrämmer oss. Vi har haft en genarationsväxling under ett par år där det blivit en del in- och utflöde. Vi har fått behålla stommen och också kryddat med individer som vi tror på. Utöver redan nämnda Landström och Mikes tror jag att Daniel Hernandez kan bli spännande att se om han får rätt omgivning och en bra start.

 

Tidigare presenterade lag i herrarnas SSL:
Pixbo
Mullsjö
Sirius
Warberg
Storvreta
Linköping
Karlstad
Dalen
Höllviken

 

 

 


Författare: Johanna Gratjova

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>