2016-08-10 06:11

Nye tränaren vill lyfta Linköping


Linköping siktar högre i år. Foto: Per Wiklund

Linköpings damer missade slutspel i fjol. Nu har föreningen tagit in den nya tränaren Samuel Rosenkvist som har meriter från den norska elitserien. Hans mål är slutspel – och utveckling av unga spelare.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?
– Framför allt har det varit att höja lagets individuella och kollektiva status, så vi står bättre rustade inför säsongen. Det har laget svarat upp bra på. Rapporterna har varit goda från både fystränare och spelare.

Hur mycket har ni tränat?
– Laget har kört fyra pass gemensamt, sedan två pass själva.

Vilka nyförvärv har imponerat hittills?
– Det är svårt att säga för mig än så länge. För mig handlar det om att lära känna spelare. Men det finns alltid några spelare som står ut. Anna Wiman (inget nyförvärv, reds anm) står alltid för en bra insats. Amanda Ljunggren som kom in väldigt sent förra säsongen, men man ser att det finns en stor talang där.

Hur mycket innebandy har ni spelat?
– De har haft ett pass i hallen under maj och juni. Man ska inte bara springa i skogen. Jag spelar gärna mycket innebandy. Sedan kan man alltid lägga in moment som blir en fysisk utmaning.

Vad har ni satt för mål till säsongen?
– Inga mål ännu. Men laget var när slutspel förra säsongen. De förlorade de sista matcherna med uddamålet. Nu har vi fått behålla i princip hela truppen och fått några nyförvärv. Att inte ha ett mål att nå slutspel är märkligt.

Hur kan ni förbättra er ytterligare?
– Jag har sett några matcher från förra säsongen. Det handlar om att skapa en ännu tydligare struktur. Framför allt i försvaret, men även första delen i anfallsspelet. I försvaret ska vi styra bort de spelare som kan komma till lägen. Vi ska bestämma i bästa fall var och hur spelarna ska få spela bollen.

I fjol var Amanda Larsson viktig poängmässigt för er. Vem blir det den här säsongen?
– Den som kommer att göra mycket poäng är Anna Wiman. I fjol var det två-tre spelare som gjorde många poäng. Jag hoppas att de unga spelarna kommer fram och vågar utmana. Det lilla jag har sett så är det Amanda Ljunggren som har en naturlig instinkt. Hon har något med sig i steget och blicken som är positivt.

Tidigare presenterade lag i damernas SSL:
Dalen
Warberg
Uppsala


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>