2016-08-30 06:26

Målfarligt Karlstad att vänta i SSL


Ett mer målfarligt Karlstad är att vänta i år. Foto: Per Wiklund

Karlstad IBF:s tränare Henrik Flognman vet hur hans lag ska bli bättre i Svenska Superligan i år. Heta nyförvärv och mer bollskickliga forwards ska göra Karlstad till ett jobbigt lag att möta.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?
– Vi har enbart kör fysträning. Det har varit fokus på snabbhet och styrka. Vi har en jättebra fystränare från ett gym som kör med dem. Förra året hade vi 23 utespelare och 2 målvakter. Jag ville se vilka som tålde hårdare träning. I år kommer vi ha 15 plus 2 i truppen. Jag vet vilka som vill träna.

Hur mycket har ni tränat?
– Fem gemensamma och ett eget pass i veckan. Förra sommaren hade vi fyra gemensamma, men nu har vi fem. Jag tror inte så hårt på att köra ensam när man kör lagidrott.

Vilka nyförvärv har imponerat hittills?
– Jessica Eriksson från KAIS Mora kommer att betyda oerhört mycket för oss. Hon tillför precis det som vi kanske har saknat. Förra året hade vi lite för få bollskickliga forwards. Vi hade några stycken, men de som inte hade de egenskaperna har vi bytt ut nu mot sådana som är bättre med boll och klubba.

– Luizé Bilinska (från Lettland) gjorde sin första träning i mitten av augusti. Det känns som att det kommer att bli ett riktigt utropstecken. Hon har spelat VM och de två senaste säsongerna har hon varit i norska Sveiva. Hon vann poängligan två år i rad och blev Årets spelare båda åren. Det är klart att det är en nivåskillnad i Sverige, men hon har målsinnet och kommer att göra sina mål.

Hur mycket innebandy har ni spelat?
– Ingenting. Spelarna är bortresta emellanåt och då blir det i alla fall inte jättebra träningar. Jag tror hårt på att man verkligen har suget när man går in i hallen i augusti.

Vad har ni satt för mål till säsongen?
– Självklart vill vi inte vara sämre än förra året. Vi vill till slutspel. Vi kommer vara känsliga för skador, men får vi inga kommer vi gå till slutspel. Jag tycker att flera tidigare givna slutspelslag känns på pappret svagare. Endre, Rönnby Västerås och även faktiskt Pixbo. Även om de säkert kommer gå till slutspel är de inte givna som topp fem-lag längre.

Hur kan ni förbättra er ytterligare?
– Jag tror att vi har yngst lag i SSL. 20,7 i snittålder. Förra säsongen var det tre som hade spelat slutspel. Nu har vi tio spelare som har fått uppleva det. Vi har fått mer erfarenhet i ett ungt lag. Nu har vi fokuserat på att få in mer spelskickliga forwards för att göra mera mål. Försvaret är viktigt, men framför allt på damsidan är det viktigare att producera framåt än att vara supertäta framåt. Vår målsättning är att göra mer mål.

Vem blir poängdrottning i Karlstad i år?
– Jag tror nog att det blir Tilda Flodell. Hon hade en enorm utveckling förra säsongen, framför allt under andra halvan var hon helt outstanding. Hon har fått en dimension till i sitt spel. I början av förra säsongen hade hon bråttom till avslut, men nu har hon lärt sig att värdera lägen. Dessutom har hon en grym fysik och kan matchas hårt.

Tidigare presenterade lag i damernas SSL:
Dalen
Warberg
Uppsala
Linköping
IKSU
Endre
Täby
Malmö
KAIS Mora
Rönnby Västerås
Kalmarsund
Tyresö Trollbäcken
Pixbo Wallenstam


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>