2016-08-15 06:45

Kvalitet före kvantitet i Storvreta


Storvreta har stegrat successivt under sommaren. Foto: Adam Troy

De svenska mästarna fick köra igång försiktigt efter SM-guldet. Fjolårssäsongen hade slitit hårt på truppen som nu har många utmaningar framför sig, bland annat Champions Cup.
- Vi har en stark stomme och det gäller att se till att den är redo, säger Stefan Forsman.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?
- Vi spelade ganska länge i fjol så efter det hade vi en period med återhämtning där vi körde försiktig träning och såg över hur det stod till med kropparna. Sedan har vi successivt stegrat och det har varit lite olika delar, vissa pass har fokuserat på hjärta och lungor, andra mer på förberedande styrketräning och även smidighet. Upplägget har gjorts tillsammans med Ultimate Performance.

Hur mycket har ni tränat?
-
Vi körde igång försiktigt två veckor efter finalen och sedan har vi legat på fem pass i veckan. Vi tog helt ledigt i juli och då har killarna haft program från UP som de kört efter.

Vilka nyförvärv har imponerat hittills?
- Ja, jag har ju inte så många. Men de unga spelarna från vårt juniorlag har varit roliga att se. De har ingått i vår träningsgrupp men jag tycker man sett på dem att de fått blodad tand när det märkt att om de gör det här bra så kan de ta en plats.

Hur mycket innebandy har ni spelat?
- Ingenting. Vi valde bort det helt i år. Förutsättningarna inför förra året var ju helt annorlunda. Då hade vi missat slutspel och då körde vi en hel del innebandy under försäsongen. Nu hade vi mycket småskavanker i truppen så det passade bättre att lägga bort klubba och boll fram till augusti. Sedan har vi haft många spelare iväg på landslagsuppdrag så de har fått en del innebandy ändå.

Vad har ni satt för mål till säsongen?
- Som regerande mästare så vill man ju så klart vinna igen. Men för oss kommer det bli viktigare att prata om vägen dit. Vi har Champions Cup och många spelare kommer vara aktuella för VM. Det är många utmaningar och vi kommer nog behöva augusti månad för att processa fram tillsammans vilka vägar vi ska välja.

Hur kan ni förbättra er ytterligare?
- Vi satte vårt spel någonstans efter jul förra säsongen. Det gör att vi inte behöver jobba med de stora bitarna utan vi har istället möjlighet att gå in och justera. Det är roligare. Till exempel började vi med att jobba med ett högre försvar utan boll, det kan vi göra ännu bättre i år. Sedan kan vi också sätta ännu mer fart på bollen i det uppställda anfallsspelet.

Hur kommer er relativt tunna trupp klara 32 omgångar och Champions Cup?
- Vi har en stark stomme och det gäller att se till att den är redo för alla utmaningar. Vi hade en trupp på 17+2 förra året och vi vill ligga där någonstans. Det återstår att se om det trillar in någon till utifrån eller om vi ska ge några av våra juniorer chansen.


Tidigare presenterade lag i herrarnas SSL:
Linköping
Karlstad
Dalen
Höllviken


Författare: Johanna Gratjova

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>