2016-08-09 06:45

Karlstad siktar mot slutspel


Stor variation i Karlstads försäsongsupplägg. Foto: Karlstad IBF

Långt in på fjolårssäsongen såg nykomlingen Karlstad ut att kunna fightas om en slutspelsplats. Laget dippade efter jul och hamnade till slut elva i tabellen. Nu har man värvat namnkunnigt och går för topp 8.
- Även om vi inte har det som konkret mål så är känslan att hela föreningen vill ta sig till dit, säger tränare Niklas Hovivuori.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?

- Vi har satsat på en varierad fysträning. Vi vill bli starkare, snabbare och orka mer och vi kände att vi kom starka till fjolårssäsongen så vi har inte ändrat så mycket. Däremot har vi varierat träningen lite mer för att hålla intresset uppe under de här fyra månaderna hos killarna. Det har varit alltifrån boxning till backträning och gym.

Hur mycket har ni tränat?
- Vi har haft sex pass per vecka där fem varit gemensamma och ett individuellt. Vi har inte haft något uppehåll alls utan vi har kört hela sommaren. Sedan har man självklart kunnat få ledigt om man ska åka iväg på semester eller så men inget helt uppehåll, det har vi inte haft.

Vilka nyförvärv har imponerat hittills?
- Våra nyförvärv har kommit in sent allihop så det är jättesvårt att säga. Men de har haft samma upplägg som alla andra och såg ut att vara i god form när de kom till första innebandypasset.

Hur mycket innebandy har ni spelat?
- Ingen innebandy alls. Det är mitt beslut och det är så vi har gjort de senaste två säsongerna. Vi spelar innebandy 8-9 månader om året och det blir ganska hård belastning på spelarna. Jag tycker det är viktigt att få annorlunda träning för att bygga upp under sommaren.

Vad har ni satt för mål till säsongen?
- Det är tidigt att säga men förra året var det självklart att vi hade som mål att hänga kvar. Nu har det tillkommit spelare som vi vet är redo att fightas för att nå slutspel så även om vi inte har det som konkret mål så är känslan att hela föreningen vill ta sig till slutspel.

Hur kan ni förbättra er ytterligare?
- Vår defensiv var bra förra året och vi hade även bra statistik i special teams. Däremot kan vi höja oss i spelet fem mot fem och då är det framför allt effektiviteten vi kan få upp. Jag tycker vi skapar mycket där också men att vi kan få bättre utdelning.

Vad kommer krävas för att Karlstad ska etablera sig som slutspelslag?
- Jag tycker det är jämnheten som måste höjas. När vi spelar som bäst kan vi slå alla men när vi inte gör det förlorar vi för enkla matcher. Förra året var lärorikt för oss och jag tycker det är naturligt att en nykomling dippar under en säsong, så som vi gjorde efter jul. Med de nya spelarna tror jag också att vi hittat bra kvalitéer för börja etablera oss. Aeksi Ikonen och Samuli Hulkkonen har båda fem år bakom sig i högsta serien i Finland. De är spelare som kommer ge oss mer styrka och kraft i tuffa matcher. Kevin Björkström behöver ingen närmare presentation. Vi ser hans styrka i offensiven och kommer definitivt använda honom som forward.

Tidigare presenterade lag i herrarnas SSL:
Dalen
Höllviken


Författare: Johanna Gratjova

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>