2016-08-20 06:16

KAIS Mora: Vi går för SM-guld


Anna Wijk leder KAIS Mora i år igen. Foto: Per Wiklund

Jakten på ett andra raka SM-guld var sånär på att lyckas. Men i finalen i Tele2 Arena föll KAIS Mora mot Pixbo Wallenstam. Nu bygger Dalalagets tränare Noel Alm Johansson nytt – med samma mål i som i fjol.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?
– Fram till i början av augusti är det vårt fysteam som har kört. De har ett upplägg där vi jobbar med hjärta och lungor. Nu kommer vi in mer på explosivitet och snabbhet. Det är ett vanligt upplägg.

Hur mycket har ni tränat?
– De tuffa veckorna har det legat på åtta pass som max. De lite lättare har vi legat på fem. Vi kör gemensamt hela tiden. Det är klart att någon har varit borta på semester, men då har man fått följa schemat i alla fall.

– Vi har kört både korta och långa intervaller. Och ett styrkeprogram som ligger till grund för vår snabbhet och explosivitet. Där har vi kört mycket gym och skivstång. Vi kör en hel del hinderbanor med styrka också. Vi har en fystränare med skidbakgrund, där får vi den tunga baskonditionen.

Vilka nyförvärv har imponerat hittills?
– Alla har imponerat. De är seriösa och ambitiösa och vill visa att de känner sig förberedda. Alla har en hög nivå, och det är något vi kräver av dem.

Hur mycket innebandy har ni spelat?
– Ingenting. Spelarna har själva lagt in lite spontanträningar. Både ute och inne. Malin (Andréason) och Anna (Wijk) var på student-VM också. Vi brukar historiskt sett gå in ganska sent i hallen. Nu gick vi i gång med de gemensamma inomhuspassen 8 augusti.

Vad har ni satt för mål till säsongen?
– Det är klart att vi går för SM-guld. Det är den verksamheten vi bygger upp.

Hur kan ni förbättra er ytterligare?
– Det finns många delar. Vi ska göra allt bättre och höja kvaliteten och ha kontinuitet. Vi har en grund att stå på som har varit framgångsrik. Det gäller att förfina det och komma upp i den kvalitet som krävs. Vi har ganska många nya, och de ska in i det. Det kommer att få ta sin tid. Det är ett nytt Mora.

Kommer ni att lyckas ersätta de stjärnspelare som ni har tappat till den här säsongen?
– Det hoppas vi. Det är klart att det är svårt att bara rakt av göra det någon annan har gjort tidigare. De nya spelarna kommer att få sätta prägel på sitt sätt. Vi har en grund och några kulturbärare som kommer att visa vägen. Vi har etablerade spelare som kommer in, och även nya talangfulla spelare. Det är en mix och kommer ta tid. Men att vi blir slagfärdiga på samma sätt är jag inte orolig för.

Tidigare presenterade lag i damernas SSL:
Dalen
Warberg
Uppsala
Linköping
IKSU
Endre
Täby
Malmö


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>