2016-08-18 15:51

Här är upplägget på elitkonferensen i Umeå


Foto: Per Wiklund

9 september arrangeras en stor elitutvecklingskonferens i Umeå, i samband med Finnkampen. Här berättar arrangören Taru Tervo om vad som kommer att presenteras.

En fullspäckad dag väntar i Umeå 9 september. Klockan 10-17 genomförs en elitutvecklingskonferens med flera föreläsare. Huvudämnena är idrottsfysiologi, idrottsnutrition, idrottsmedicin och idrottspsykologi.

– Inom alla olika ämnen har vi två delar: En allmän del som innehåller allmännyttig kunskap och tips för praktiken, och även en presentation av en studie som har gjorts i samarbete med IKC, säger Taru Tervo som är forskningssamordnare på Innebandys kompetenscentrum (IKC).

Varför arrangeras den här konferensen?
– Vi vill sprida ut information och resultat på vår utförda studier och utvecklingsprojekt till ledare inom elitnivån. Kärnan i IKC:s verksamhet är att vi vill undersöka idrottsnära frågeställningar och skapa evidensbaserad kunskap för innebandyn och genom det utveckla innebandyn. En väldigt viktig del i den processen är även att sprida ut informationen så att verksamheter, ledare, tränare och spelare har möjlighet att ta del av den.

Taru Tervo själv kommer att, tillsammans med Svensk Innebandys utvecklingschef Emil Risberg, berätta allmänt om IKC:s verksamhet och ge en samlad bild över projekt som har utförts och är på gång. De ska även gå igenom resultat av en elitledarenkät som gjordes för SSL-ledare.

Totalt kommer åtta föreläsare guida deltagarna genom dagen.

– Föreläsarna är både personer som väl behärskar praktiken inom innebandyn och idrottsforskare som har erfarenhet av innebandyn.  

Läs mer om konferensen och anmäl dig här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>