2016-08-11 06:45

Gladare innebandy att vänta för Vipers


Vipers gör sig redo för 32 omgångar. Foto: Växjö IBK

2015/16 var resultatmässigt den bästa säsongen någonsin för Växjö Vipers, då man slutade på en fjärdeplats i SSL. Väl i kvartsfinal blev Dalen övermäktiga. Men trots de goda resultaten är Niklas Nordén inte nöjd:
- Vi kan inte klaga på resultatet men vi vill spela en innebandy där det händer grejer hela tiden. Det ska vara high life att se Växjö.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?
- Vi har jobbat med lite nya tankesätt kring snabbhet, styrka och kondition. Dels har vi ökat dosen av fysträning för klara 32 omgångar. Dels har vi jobbat med formtoppsschema från det att vi startade den här perioden.

Hur mycket har ni tränat?
- Vi har haft individuella scheman för samtliga, det är också en del av det nya tänket kring vår försäsong. Där ligger en del på fem, andra på nio pass i veckan. Men vi samlades för gemensamma pass från april fram till mitten av juni.

Vilka nyförvärv har imponerat hittills?
- Då får jag säga Jesper Sankell och Magnus Jansson. Jesper är en go gubbe att få tillbaka. Han kommer in med riktig vinnarattityd från första sekunden och jag tycker att han har tagit ett par kliv till både vad gäller handleder och inställning. I honom får vi tillbaka en riktig Växjöspelare. Magnus har inte varit här lika länge men han kom in på ett härligt sätt. Han är lite norrländsk av sig, lite tystare, lite lugnare. Sedan är han en helt annan människa på planen vilket många redan har fått erfara. Han är fortfarande lite för discotränad än men han är på väg att komma in i hur vi jobbar här i Växjö.

Hur mycket innebandy har ni spelat?
- I stort sett ingenting. Vi körde en gång i veckan i maj och juni. Vi tror det är bra att komma ifrån det lite och det blir svårt att hinna med allt man skulle vilja när vi inte har med heltidsproffs att göra.  Att hitta känsla med klubba och boll kommer ganska fort för våra gubbar när vi väl går in i hall.

Vad har ni satt för mål till säsongen?
- Vi jobbar vidare med våra ickemålsättningar. Vi vill helt enkelt göra så bra ifrån oss som möjligt och komma så långt som möjligt. Så har vi jobbat och det kommer vi fortsätta med.

Hur kan ni förbättra er ytterligare?
- Det finns alltid saker att förbättra, vi har en hel de utvecklingsmöjligheter i special teams och kring frislag. Men framför allt vill vi spela en gladare innebandy i år. Mer handleder, mer fart och mer fläkt. Förra året gjorde vi ett bättre resultat än någonsin. Vi släppte in färre mål men vi gjorde också färre framåt. Vi kan inte klaga på resultatet men vi vill spela en innebandy där det händer grejer hela tiden. Det ska vara high life att se Växjö.

Hur viktig var Johan Roos signatur för Växjö Vipers?
- Han är en jätteviktig spelare både på och vid sidan av planen. Spelare som Johan är givetvis värdefulla och det är inte förvånande att han var ett eftertraktat byte för många. Han är en kugge, helt klart. Men om man blir av med en kugge i ett lag får man sätta dit en ny. Vi la fram ett förslag för att hålla honom kvar och han tackade ja.  Johan har ett stort Växjöhjärta och jag var aldrig riktigt orolig faktiskt.

Tidigare presenterade lag i herrarnas SSL:
Karlstad
Dalen
Höllviken


Författare: Johanna Gratjova

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>