2016-08-21 06:45

Elf ska ta sitt Mullsjö till SM-guld


Elf ny huvudtränare i Mullsjö. Foto: Richard Axell

I fjol pressade västgötarna stjärnspäckade Falun men fick se sig slagna i kvartsfinalens sjunde match. Klubbikonen Andreas Elf tar nu klivet in i båset. Med nya krav, nytt individfokus och tydliga mål:
- Vi vill vinna varje match. Och vi ska vara laget som jobbar hårdast, springer mest och har mest energi.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?
-
Det har varit en mer varierad konditionsträning samt mer fokus på individen. I övrigt har vi varierat med tävlingar och andra roliga inslag blandat med styrka och kondition. Vi är redan starka när det kommer till löpning och det har vi självklart jobbat för att hålla uppe men det vi gått framåt mest med i år är styrkebiten.

Hur mycket har ni tränat?
-
Det har varit mellan fyra och sex pass i veckan där det mesta har varit gemensamt. Det är svårt att trycka in fler än så i dagsläget så utmaningen ligger i att få alla att jobba maximalt på varje pass och få ut så mycket kvalitet som möjligt. 

Vilka nyförvärv har imponerat hittills?
-
Jag tycker alla nyförvärv har gått framåt, var och en på sitt sätt. Alla har haft hög närvaro och visat fin inställning. Under de få innebandypass vi haft är det Pelle Tarenius som kanske har överraskat mest spelmässigt. Han är väldigt vass i sista tredjedelen och vi ser att han har kvalitéer som kan funka i SSL. Det är en klar fördel att han är rightare och han har ett smart rörelsemönster, lite som Jimmie Pettersson, där han finns fri någonstans hela tiden. Sedan kan man se hockeytendenserna i honom. Om det inte finns någonstans att hitta avslutsläge så går han rakt på kassen för att styra och täcka målvakt.

Hur mycket innebandy har ni spelat?
-
Det har varit ett pass varannan vecka och vi har egentligen inte kört någon teori alls utan det har varit mest för att hålla igång den specifika innebandyfysen som vi behöver och för att hålla uppe suget.

Vad har ni satt för mål till säsongen?
-
Vi vill vinna varenda match och därmed vill vi vinna serien och SM-guld. Vi ska vara det laget som jobbar absolut hårdast, springer mest och har mest energi. Sedan har vi en målsättning som handlar om att fokusera mer på individuell utveckling. Det är en utmaning men jag tror att det är där min styrka som tränare ligger, att sitta ner tillsammans med spelare och sätta upp individuella mål. Jag tror att det biter mycket mer och att det är lättare att gömma sig bakom gruppen annars.

Hur kan ni förbättra er ytterligare?
-
Vår styrka har varit defensiven. Det vet vi och det vet alla andra också. Alla vet hur vi spelar, ändå har de svårt att få hål på oss. Det vi vill förbättra är både att hitta tillbaka till vår gamla identitet som ett sylvasst kontringslag. Vi har haft lägre målsnitt där de senaste två säsongerna. Däremot har vi haft mer boll men det är också något vi vill förbättra, det uppställda anfallspelet. Vi ska ha ett högre tempo i allt vi gör.

Mullsjö har ingen given målkung, hur ser du på det?
-
Det är klart att det vore skönt att ha den där spelaren som man vet levererar men Mullsjö är ett kollektiv. Jag ser hellre att vi har det som vi har det, att vi fördelar målskyttet på fler spelare. Vi är ett av lagen som går runt på mest folk och jag tycker det är en styrka. Vi tror att vi kan kräma ur ännu mer av den befintliga truppen och att vi kan absolut förvänta oss att vissa av våra spetsspelare gör fler poäng. 

 

Tidigare presenterade lag i herrarnas SSL:
Sirius
Warberg
Storvreta
Linköping
Karlstad
Dalen
Höllviken


Författare: Johanna Gratjova

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>