2016-08-23 06:45

Det råder nystartskänsla i Pixbolägret


Martin Östholm och Tim Wiklund har fått mer mängdträning i år. Foto: Per Wiklund

Två år i rad har Pixbo vunnit serien. Två år i rad har det också blivit respass direkt i kvartsfinalen. Inför den här säsongen har rutinerade spelare som Henriksson, Selindh, Julkunen och Johansson lämnat.
- Det är klart att vi tappar spetsegenskaper men vi har fått en nystartskänsla i gruppen och det har varit ett annat go på träningarna, säger Per Tjusberg som går in på sin andra säsong som huvudtränare.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?
- Jämfört med tidigare år så har vi lagt mer tid på att bygga upp vår grundkondition. Från mitten av april fram till midsommar var det mycket mängdträning för oss. Vi tror det har varit viktigt för oss för att orka hela säsongen. Sedan gick vi över mer mot intervaller och explosivitet från och med juli.

Hur mycket har ni tränat?
- Vi har kört sex pass i veckan, vissa veckor har några av dem genomförts på egen hand. Men vi har fler gemensamma pass i år och det har varit bra för oss.

Vilka nyförvärv har imponerat hittills?
- Alla fyra har verkligen visat att de vill vara med och spela på lite folk. De tränar stenhårt och jag är jättenöjd med dem, allihop.

Hur mycket innebandy har ni spelat?
- Vi har kört några gånger i veckan. Spelarna uppskattar det väldigt mycket och jag vill inte att de ska komma in i augusti och inte rört en klubba på tre månader.

Vad har ni satt för mål till säsongen?
- Det är inget att hymla om. Vi vill ha det där guldet. Vi har alldeles för många bra spelare som varit med länge nu.

Hur kan ni förbättra er ytterligare?
- Vi ska självklart vara stolta över att vi vinner mycket matcher och att vi vinner serien. Det skvallrar om att det finns en vinnarmentalitet i laget. Men vi måste också vinna rätt matcher. Jag ser det mest som en ledarfråga. Vi har slarvat en del med detaljer, tycker jag. Det kan handla om att vi inte jobbar tillräckligt hårt i backcheckingen eller att vi inte täcker skott fullt ut. Vi lyckas vinna matcher i serien även om vi slarvar med de bitarna. Vi har pratat om det men inte tillräckligt mycket. Där måste vi bli bättre och ställa högre krav.

Vad talar för att ni går längre än i fjol?
- Dels har jag varit med ett år och vet mer om vad som funkar och inte funkar. Dels tycker jag att det infunnit sig en nystartskänsla i gruppen i och med att många av våra rutinerade spelare lämnat. Det är klart att vi tappar spetsegenskaper men de nya spelarna har fyllt luckorna väl och det har varit ett annat go på träningarna. Nicklas Hedstål kommer också in i ledarstaben med nytt blod. Han kan vara tuff och jävlig och kommer ställa mer krav på spelarna.       

Tidigare presenterade lag i herrarnas SSL:
Mullsjö
Sirius
Warberg
Storvreta
Linköping
Karlstad
Dalen
Höllviken

 


Författare: Johanna Gratjova

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>