2016-08-07 06:45

Dalen ska vara med och slåss om det


Brolin är glad att ha tillbaka Wallgren i Dalen. Foto: IBK Dalen

Dalen tog sig till semifinal i fjol. Siktet är inställt på att göra ett minst lika bra resultat i år. På vägen dit väntar tre heta Umeåderbyn och en av de spelare som ska visa vägen är hemvändande räven Mattias Wallgren.
- Han har jobbat oerhört målmedvetet och är i fin fysisk form, säger tränaren Jonatan Brolin.  

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?
- Vi har jobbat mycket med att bygga en bra träningskultur för de nya killarna så det kommer in i vårt sätt att jobba. I år har det blivit lite mer fokus på snabbhet och explosivitet utan att för den sakens skull tumma alltför mycket på uthållighet. Upplägget har annars varit snarlikt det som var i fjol.

Hur mycket har ni tränat?
- Vi har kört sex pass i veckan. Vi la upp en period på fjorton veckor som drog igång någon vecka efter SM-finalen där och sedan har vi kört på. Vi hade ett litet uppehåll i juli där spelarna tränade på egen hand.

Vilka nyförvärv har imponerat hittills?
- Där måste jag framhålla Mattias Wallgren. Han har jobbat målmedvetet, varit ambitiös och driven. Det är sådant jag tycker han visar även i landslaget. Han är i fin fysisk form och är redo att ge det en chans till här i Dalen. En eloge också till Simon Flühmann. Han vann poängligan i Schweiz i fjol och har ganska rejält med erfarenhet men kommer in med ödmjukhet och är en lugn och smart kille. Han kommer bidra med mycket fart och det passar bra in i vårt spel.

Hur mycket innebandy har ni spelat?
- Vi hade en fyraveckorsperiod då vi körde två innebandypass i veckan. Då kunde vi testa lite upplägg inför hösten och dessutom få den intensiteten som innebandypass ger fysiskt också.

Vad har ni satt för mål till säsongen?
- Vi vill gå till slutspel och i slutändan vara med och slåss om det.

Hur kan ni förbättra er ytterligare?
- Det är flera saker. Vi vill göra fler mål och vi kommer fortsätta jobba mer med vårt kontringsspel, där vi kan få mer utdelning. När det gäller vårt försvarsspel så tyckte jag att vi under några år hade vi börjat agera alltmer rutinmässigt men under förra året förbättrade vi det genom att spela mer varierat. Vi tog kliv men det kan bli ännu bättre.

Hur påverkar det er att Team Thoréngruppen tog klivet upp i SSL?
- Framför allt ska det bli väldigt spännande att möta dem på lika villkor. Vi har mött dem många gånger tidigare i tävlingssammanhang, till exempel i DM. Men de har alltid tagit på sig rollen som underdogs. Jag upplever inte att det är riktigt samma rivalitet som det var för några år sedan när Umeå City var uppe men vi ska ju mötas minst tre gånger. Vi lär nöta på varandra och jag hoppas att det blir lite drag kring de matcherna.

 


Författare: Johanna Gratjova

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>