2006-08-29 12:34

Klubbadress oklar för Lorendahl

Det har länge sett ut som att världsmästarbacken Henrik Lorendahl skulle spela för Arlanda i division 2 kommande säsong. innebandy.se har pratat med Lorendahl som berättar att det inte är helt klart än. Han blickar också tillbaka på den fantastiska säsongen 2005/06.

Hur har sommaren varit?
– Mycket golf och familjetid. Jag har njutit av livet helt enkelt. Jag har alltid prioriterat försäsongsträning och tycker att det är kul men det här är första sommaren på 15 år som jag inte har tränat.

Säsongen 2005/06 blev fantastisk för Henrik Lorendahl. Två gånger fick han guldjubla i Globen.

Hur ser du på säsongen med lite distans?
– Den innehöll allt! Det var en riktig gott och blandat-påse. För oss i AIK var det tungt i början med skador och tränarbyte men i slutändan tror jag att det gynnade oss. Det är inte säkert att vi hade tagit guld annars, tror Henrik.

Henriks klubbtillhörighet kommande säsong är lite oviss, trots att allt från början pekade på att elitkarriären var avslutad. Kontraktet med AIK är förlängt till och med 2008 och där finns också inskrivet att han får spela för division 2-nykomlingen Arlanda IBK.

Dock är det inte helt klart än…

– Om jag spelar i Sverige i höst så blir det i Arlanda. Och om jag inte spelar med Arlanda den här säsongen så blir det nästa eller nästa. Jag kommer att spela med Arlanda någon gång! Jag har tränat med dem och trivs bra med grabbarna i laget. Laget andas entusiasm.

Klarhet i Lorendahls framtid kommer säkerligen under de närmaste dagarna.

 Passa också på att tävla om Henrik Lorendahls matchtröja med feltryck, en tröja som han använde i VM-premiären mot Danmark. 


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>