2006-08-15 11:09

Intressanta klubbyten

Det rör på sig i damernas elitserie dryga månaden före seriestart. Flera intressanta värvningar har gjorts de senaste dagarna.

Annsofie Sundholm till Balrog
Balrog Botkyrka Södertälje meddelade på måndagen om fyra nya förstärkningar. Mest namnkunnig av dessa är 22-åriga forwarden Annsofie Sundholm från Pixbo Wallenstam.

 – Vi är väldigt glada att Annsofie valde oss nu när hon skulle flytta till Stockholm för studier. Annsofie är en tuff och orädd forward som går rakt på mål och kommer med sin spelstil göra enorm nytta hos oss. Förhandlingar återstår med Pixbo Wallenstam men jag tror inte det skall bli några problem, säger Roland Pettersson som är damansvarig i Balrog.

Sundholm har tecknat ett tvåårskontrakt med Botkyrkaklubben. Övriga tre nya namn är Åsa och Erika Tjusberg från Södertälje samt Sara Berg från Telge SIBK.

 
Rebecca Savinainen till Karlstad
U19-landslagsmeriterade Rebecca Savinainen från Lesjöfors/Filipstad har bestämt sig för att skriva på för Karlstad IBF uppger Värmlands Folkblad. På minuskontot för Karlstad finns Ingvild Översveen som kommer att spela i Schweiz med mästarklubben Dietlikon.


Sara Anteryd till Endre
Gotlandslaget Endre har i och med värvningen av Sara Anteryd värvat klart för säsongen. Den 19-åriga västgötskan är en poängmaskin av rang som hittills främst har visat sin skärpa i division 1. Även i U19-landslaget har hon ett imponerande facit med bland annat åtta mål på sex matcher.

– Det känns skönt att ha bestämt sig. Jag ville spela i elitserien och Endre var det bästa alternativet för mig. Det känns bra med spelare, tränare och organisationen runt klubben, säger Anteryd till Gotlands Allehanda.
På backsidan ser det lite sämre ut för Endre. Man tappar Jessica Alm och Emma Sandström. Dessutom har nu Åsa Ström meddelat att hon tar en time out.


Line Nygård till Kumla
Efter att ha funderat länge har norska VM-spelaren Line Nygård bestämt sig för att flytta till Närke och spela för elitserienykomlingen Kumla. Den gångna säsongen representerade hon Warberg.

– Jag var på väg att inte åka, men mamma tyckte jag skulle ta chansen, säger Line i en intervju i Hallands Nyheter.

 


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>