2015-04-09 13:06

Video: Se Sveriges trupputtagning till U19-VM


Sveriges herrar laddar för U19-VM i Helsingborg. Foto: Per Wiklund

U19-VM kryper allt närmare och nu presenteras Sveriges 20 man starka trupp. Här är spelarna som jagar guld i Helsingborg Arena 29 april-3 maj.

På HD.se finns ett klipp där förbundskapten Fredrik Holmgren går igenom hela truppen och pratar om förutsättningarna inför mästerskapet.

Tolv klubbar är representerade i Sveriges trupp till U19-VM. Från Dalens Viktor Nystedt i norr till Malmö FBC:s Christoffer Andersson i söder. Och nu ska laget fila på de sista detaljerna till mästerskapet. Förbundskaptenen Fredrik Holmgren vann guld med 94-kullen för två år sedan – och vill inte vara sämre nu.

– Jag är jättesugen. Som svensk innebandyspelare eller tränare har man pressen på sig att man ska vinna. Gärna vinna snyggt också. Vi kommer att gå för guld, men det här året är det helt andra förutsättningar. Vi har haft tre förluster när vi har mött de andra starka nationerna. Det här känns precis som när man går in i en säsong med ett klubblag. Man tror starkt på det, men man vet inte än vad som händer. Jag tror alla är lagom nervösa. Men vi vill givetvis spela final och spela vårt bästa, säger Fredrik Holmgren.

De svenska U19-herrarna har spelat fem landskamper tillsammans sedan i höstas. Senast, i Finnkampen i Malmö i februari, blev det en vinst och en förlust mot Finland. Efter det har landslagsledningen tittat vidare på hur truppen ska formeras. Och till slut blev det också två debutanter. En av dem är Jönköpings IK:s Dennis Svensson, som blev stor matchhjälte i JSM-finalen.

– Vi sökte efter att spetsa till det, framför allt målmässigt. Vi har skapat chanser, men vi ville ha fler forwards som kan sticka in bollen. Där hittade vi Dennis Svensson, säger Fredrik Holmgren och fortsätter:
– Vi har en bred forwardsuppsättning och kan spela både högt och lågt. Vi har stabila backar och väldigt intressanta målvakter som har varit avgörande för sina klubbar.

U19-VM spelas i Helsingborg Arena 29 april-3 maj. Sverige möter i gruppen Norge, Polen och Tjeckien. Då kan publiken räkna med fartfylld innebandy – om man får tro Holmgren.
– Över huvud taget innebär U19-landskamper alltid fart och fläkt. Det är mycket vilja och adrenalin i kropparna på spelarna. De som tittar på oss kommer att se ett intensivt spel med och utan boll. Både offensivt och defensivt. Vi har väldigt bollskickliga spelare och ett tekniskt lag som vi ska få ut max från.

Läs mer om mästerskapet här.
Biljetter till U19-VM i Helsingborg finns att köpa här

Här är Sveriges trupp till U19-VM:

Målvakter
Martin Stolt, RIG Umeå IBF
Patrik Bylund, IBK Runsten

Backar
Anton Birgersson, Warberg IC
Henrik Malmgren, Åkersberga IBF
Jesper Lindström, Salems IF
Rasmus Andersson, RIG Umeå IBF
Viktor Nystedt, IBK Dalen
Joel Birging, Jönköpings IK

Centrar 
Tim Nyander, Östra SK Jönköping
Mathias Benckert, Tyresö Trollbäcken IBK
Gustav Widuss, Fagerhult Habo IBK
Fredrik Björkman, IBK Runsten

Forwards
Christoffer Andersson, Malmö FBC
Danny Estrella Näslund, RIG Umeå IBF
Dennis Svensson, Jönköpings IK
Felix Lanver, Linköping IBK
Joel Ingesson, Östra SK Jönköping
Marcus Karlsson, Linköping IBK
Tobias Claesson, Linköping IBK
Viktor Edberg, RIG Umeå IBF 


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>