2017-10-04 12:41

Ny pressansvarig på Svensk Innebandy - "Ska jobba stenhårt"


Foto: Per Wiklund

Sedan i slutet av augusti är Lisa Eskils ny pressansvarig på Svensk Innebandy. Nu, när hon har blivit varm i kläderna, tog vi ett snack med henne.

Vad är dina ansvarsområden? 
- Jag är ansvarig för Svensk Innebandys mediaarbete.

Vad hoppas du kunna uppnå i ditt arbete? 

- Det händer väldigt mycket inom Svensk Innebandy – på alla nivåer. Jag ska arbeta stenhårt för att det ska synas i media. Alltifrån elitverksamheten, både landslag och SSL, till våra satsningar inom utveckling, forskning, integration och jämställdhet.

Vad kommer ditt arbete mest bestå i? 
- Det är en väldigt bred roll som på sätt och vis bara begränsas av våra egna tankar och visioner. Jag ska utveckla vårt arbete, hitta nya vägar för att ge innebandyn mer plats i media. Operativt kan det vara allt från att distribuera mediaguiden till våra SSL-föreningar, att ordna pressträffar till att åka iväg till exempelvis Kristianstad för att se till att våra integrationssatsningar får rätt förutsättningar för att synas.

Vad har du för innebandybakgrund och -intresse sedan tidigare? 
- Jag startade ett eget lag i division 3 förra året. Nu inför säsongen, i stort sett samtidigt som jag tackade ja till det här jobbet, hörde Älvsjö av sig och undrade om jag ville spela där. Jag och deras sportchef hade ett bra samtal där vi bland annat diskuterade att många tjejer slutar för tidigt. Jag tror liksom honom på att vi spelare kan ta ett större ansvar även efter "toppen" på vår tid som spelare. Det var en av anledningarna till att jag valde att spela i allsvenskan igen.
- Jag har utöver Allsvenskan spelat i allt från division 3 till SSL och ofta varit engagerad i saker vid sidan av banan. Jag har även varit en sväng i Australien och spelat innebandy, plus att jag var med som ledare när de vann BVM-guld i Västerås 2009. 


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>