2005-11-13 12:31

Revansch för Engelholm i mötet med Endre

När Endre mötte Engelholm förra helgen slutade matchen 6-2 till hemmalaget Endre. På lördagen möttes de båda lagen igen, nu i Ängelholms Idrottshall. Denna gång kunde Engelholm gå segrande ur kampen, som slutade 8-5 till skåningarna.

Lördagens drabbning i Ängelholm var en match mellan ett Engelholm som hittills haft problem med sitt målskytte, och ett Endre som varit desto effektivare. Att Engelholm nu fick utdelning på sina chanser var det som avgjorde, enligt tränaren Marcus Holm.
- Vi vann skottstatistiken i bortamatchen sist, men det var Endre som gjorde målen. Nu satte vi våra lägen och fick därför ett grepp om matchen. När Endre gjorde mål var vi dessutom snabba att replikera, konstaterar han.

Matchen var länge jämn målmässigt, dock med Engelholm i ständig ledning med ett eller två mål. Rycket kom i sista perioden när Engelholm gick upp till 6-3. Endre reducerade visserligen till 6-4, men som Marcus Holm påpekade var Engelholm snabba att svara, och gjorde 7-4 strax därefter. Endres femte mål kom 19.40 in slutakten, men återigen slog Engelholm tillbaka och fastställde slutresultatet 8-5 bara fem sekunder senare.

- Vi gör en bra match utan några större svackor som vi har haft tidigare, konstaterar Marcus Holm, som berömde alla tre femmor, men samtidigt ville lyfta fram anfallarna Charlotte Olssons och Madeleine Böckers insatser.

Matchfakta


Författare:

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>