2005-11-05 20:31

Pixbo vann prestigemötet med AIK

Det blev som väntat en tät och jämn tillställning när de båda storlagen Pixbo Wallenstam och AIK idag drabbade samman inför över 4000 åskådare i Scandinavium. AIK ryckte ständigt åt sig ledningen med ett eller flera mål, men i matchens slutminuter kunde hemmalaget både gå ikapp och förbi. Matchen slutade 7-6 till Pixbo.

Det var alltså AIK som hade det målmässiga övertaget större delen av matchen, och kunde också gå till den första periodpausen med en 3-1 ledning. Mellanronden vann dock Pixbo med samma siffror, och det var helt jämnt, 4-4, inför den sista perioden. AIK gick relativt snabbt upp i en 5-4 ledning, en ledning som Pixbo emellertid kvitterade tämligen omgående. Med endast dryga fem minuter kvar av matchen gjorde AIK även 6-5, och en seger för bortalaget var nu nära. Men Pixbo reste sig på nytt, och mindre än två minuter senare kvitterade Anders Hellgård, och 17.45 in i slutakten kunde Petteri Loukkanen avgöra med sitt 7-6 mål.

- Matchbilden var precis som vi väntat oss. AIK är väldigt skickliga defensivt och giftiga när de får vända spelet. Men vi lyckades hålla oss till vår plan och inte släppa iväg för många kontringar, summerar Pixbo Wallenstams tränare Magnus Augustsson, som framför allt vill lyfta fram Anders Hellgårds insats.
- Hellgård var riktigt bra idag, och det är kul för Henrik Delborn och Petteri Loukkanen som båda får göra vars två mål.

Efter en lite knackig inledning på säsongen har Pixbo Wallenstam nu två raka segrar, och närmast väntar en ny hemmamatch, mot Caperio Råsunda.

Vad tar ni med er från dagens match till mötet mot Råsunda?
- Allt! Idag spelar vi precis som vi ska, även om vissa moment givetvis kan bli bättre, avslutar Magnus Augustsson.

Matchfakta

Författare: Rasmus Lenefors

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>