2005-11-10 23:22

Johannes visade vägen

För tredje gången den här elitseriesäsongen gjorde Johannes Gustafsson 1-0-målet i Fyrishov. Det brukar vara ett gott tecken för Storvreta och på torsdagen blev det så småningom 8-4 mot Järfälla.

Johannes gjorde 1-0 i matchen hemma mot Dalen. Han gjorde 1-0-målet också mot Warberg för drygt en vecka sedan. Mot Järfälla öppnade Johannes målskyttet ännu en gång. Samtliga gånger har det kommit att bli målglada matcher med Storvreta som segrare och med ”JG” som en starkt lysande stjärna.

Matchen mellan Storvreta och Järfälla sågs av bland andra Sveriges förbundskapten Ulf Hallstensson och hans finske kollega Petteri Nykky. De fick se Storvreta gå till pausvila med en 2-1-ledning. I andra perioden såg hemmalaget att ha avgjort matchen när man gick fram till 5-1 men Järfälla fick kontakt efter två reduceringsmål. Mats Egnell låg bakom mycket av det som Järfälla skapade.

– Vi vill verkligen avgöra matchen när vi leder med 5-1 men klarar inte av det just nu. Det är lätt att säga hur man vill ha det men vi måste få trygghet i spelet. Samtidigt var vi aldrig oroliga, vi kände att vi hade kontroll, sa Johannes Gustafsson till Upsala Nya Tidning efter matchen.

I sista perioden tände Mattias Kokkonen hoppet för Järfälla när han pricksköt in reduceringsmålet 6-4. Närmare än så kom man dock inte. Storvreta stängde matchen snyggt och med två mål i den trettonde minuten noterade Uppsalalaget ännu en match utan förlust. Enda gången man har blivit poänglösa var i premiärmatchen mot AIK.

Matchfakta


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>